iOS 8: Sådan opdaterer du nemmest

2 Min læsning

Af Anne Mette Beck

Sådan får du let og smertefrit iOS 8 over på din iPhone eller iPad.

Men først den besværlige måde

Okay, måske var jeg bare lige lovlig ivrig den anden dag, da iOS 8 pludselig blev tilgængelig til download på min iPad. Min sølle 3. generations iPad, der dagligt siger “Hey, du kan ikke proppe mere indhold ned på mig, jeg er næsten fuld!” til mig. Derfor vidste jeg også godt, at det var lige lovligt kækt af mig at ville hente opdateringen, da iOS-opdateringer som regel kræver plads til at kunne blive hentet.

ios8 opdateringFørst kunne jeg slet ikke hente iOS 8. Måske fordi der var så meget run på lige i starten. Fair nok. Jeg prøvede igen senere og så var der bid, juhu! Men! Jeg skulle bare lige have 5,7 GB ledig plads før det var muligt at hente. 5,7 GB er ENORMT meget på en iPad med kun 16 GB hukommelse. For i virkeligheden er der jo slet ikke 16 GB tilgængeligt på iPad’en, grundet alt muligt præinstalleret halløj. Puha, rimelig meget op ad bakke allerede.

 

Straks måtte jeg i gang med at slette apps. Under Indstillinger > Generelt > Brug > Lagringsplads kan man se, hvilke apps der optager mest plads, så man kan slette ting strategisk. Det tog sin tid og efterlod min iPad meget tom og nøgen, da jeg eeendelig havde plads nok til at opdatere.

Nu har jeg opdateret. Jeg er ikke blevet gladere. Jeg synes ikke der er noget der har ændret sig markant, men det opdager jeg nok, jo mere jeg får den brugt. Til gengæld har jeg nærmest ingen apps, men så er det heldigt, at Apple har installeret både en Podcast og Tips app. Faktisk har jeg længe haft en hel mappe med præinstallerede apps, som jeg aldrig nogensinde bruger. Juhu, ekstra til samlingen.

Den nemme måde til iOS 8

Faktisk blev jeg endnu mindre glad, da jeg fandt ud af, at man bare kan synkronisere sin iPad eller iPhone med iTunes via computeren og hente den på den måde.. uden at slette alt. Husk altid at lave backup til iCloud i tilfælde af, at noget skulle gå galt!

Heldigvis var jeg ikke alene..

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fifteen + thirteen =

No Comments Yet.