Et spil med musik fra Spotify

2 Min læsning

I dag udgives det lille gådespil Heartbeats af det danske spilfirma Kong Orange.

Spillet bruger musik fra Spotify – ikke som en integreret del af gådefortællingen, men særligt kreerede spillelister udvalgt af håndplukkede musikere. Ideen er, at det skal være lige som når man putter en god plade på anlægget, når man sætter sig for at læse i en god bog.

Kong Orange kalder selv gådespillet for en grafisk puzzle: en lille, håndtegnet minifortælling, hvor hvert billede er en gåde, du skal løse. Når du har løst gåden, kommer du videre til næste billede i historien.

 

Heartbeats app logo

Hovedpersonen i den lille scifi-historie, som både indeholder rødvin, rumskibe og fine bogstavnøgler, er en gammel mand, der kigger tilbage på sit liv. Gåderne er ikke helt nemme; ihvertfald ikke, hvis man ikke er vant til puzzles. Men man bliver så meget desto mere glad, når man har løst dem.

Både billeder og tekst (den er på engelsk) skal bruges til at løse gåderne. Det er meget poetisk og fint.

heartbeats_gamescreen03Et spil med musik fra Spotify
De tilhørende spillelister på Spotify er særligt håndplukket af udvalgte musikere – fra jazz og moderne klassisk musik udvalgt af jazzpianist Signe Bisgaard til dyster elektronisk musik udvalgt af drone- og doom-pladeselskabsmand Danny Kreutzfeldt. Der er også en spilleliste sammensat af den londonske boghandel og kunstcafé All You Read Is Love (megafedt navn, jo!).

Tegningerne i spillet er af Kamila Slocinska, historien af Boris Hansen.

De første tre afsnit (dvs. billeder) i historien er gratis. Vil man fortsætte (der er ti billeder i fortællingen i alt) skal man betale 6 kr. Heartbeats kan downloades til iPhones.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

10 + eighteen =

No Comments Yet.