KAN DU SOVE GODT? JA! DET KAN DU!

3 Min læsning

Af Pernille Abildgaard Ullmann

Søvnløs? Med app’en SleepAway til iPhone behøver du ikke længere frygte søvnløse nætter.

sleepingwoman

Meget få ting i verden er så irriterende som at ligge den halve nat og vride sig søvnløst. Og som enhver, der har prøvet det, ved, så bliver det endnu sværere at sove, når man først er begyndt at blive irriteret over, at man ikke kan. Og på dette tidspunkt kan ingen husrådsløsninger i retning af varm mælk, lange bade eller gåture erstatte den ro, der burde indfinde sig, når du lægger dig i din seng.

Der findes en del app’s til både Android og iPhone, der kan hjælpe dig med at geare ned efter en hektisk dag, hvor lige rigeligt med dobbelt espressoer eller bekymringer holder dig vågen. Men mange af de app’s, der findes, er temmelig dyre (mellem 99,00-200,00 kr. per download) og en del af de gratis er ofte reklamer for en dyrere betalings-app, så man får en ”light”-udgave af den rigtige, men ikke noget, der sådan for alvor virker til formålet.

iPhone app’en SleepAway er i en klasse for sig selv. Visuelt er den ikke noget særligt, der er for eksempel ikke brugt de store armbevægelser på en smart grafik, men til gengæld dræner den ikke telefonen for strøm, starter forfra på en session, så den kører hele natten, eller tænder igen pludselig, når du endelig er faldet i søvn, som en del af de app’s, jeg har testet, ellers gør. SleepAway er i øvrigt dansk produceret, selvom sproget er et letforståeligt amerikansk-engelsk.

sleepaway-screenshot

En rar og tryghedsskabende kvindestemme taler dig til ro, trin for trin, mens der spilles meget diskrete bløde toner i baggrunden. Du guides herefter igennem en vejrtræknings- og afspændingsøvelse og får dermed den ro forærende, som din krop og dit sind har brug for, for at kunne falde i en god, dyb søvn. Hvis du ikke vil forstyrre den, du deler seng med, men ikke kan lide at bruge høretelefoner, når du skal sove, kan du prøve at høre app’en med pudehøjtalerne, som er de ultimative sove-højtalere.

Når man downloader SleepAway, får man en gratis session med. Man har så mulighed for at tilkøbe variationer som for eksempel ”Sleep Away Worries”, ”Sleep Away Muscle Tensions” og ”Sleep Away With Music” for det ret beskedne beløb af 25 kr. stykket. Men den originale gratis version er faktisk langt hen ad vejen alt, hvad du har brug for, for at få en god nats søvn.

SleepAway findes endnu kun til iPhone, men søvnløse Android brugere skal ikke fortvivle. Prøv for eksempel Andrew Johnsons Relax app der er gratis, og hvor du på et charmerende skotsk, bliver talt til ro.

Hvad bruger du af digitale tips til at afhjælpe søvnløshed?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fifteen + 10 =

3 Comments
 • Hanne
  maj 22, 2013

  Æv altså, hvorfor får jeg den der lidt halvklamme fornemmelse ved at læse denne “anmeldelse”???
  Jo, fordi dens anprisning lige så godt kunne være en reklametekst i et postordrekatalog/IDEnyt/Søndagsavisen. Der mangler bare den lille forbrugeroplysning: “Annonce”
  Både sproget og argumenterne er ren ureflekteret beskrivelse – måske endda direkte copy/paste fra firmaet bag?

  Skjult reklamer er helt enkelt forbudt, så husk at det altid skal markeres, hvis en produktomtale er financieret
  (og financiering kan godt blot være betaling i form af gratis udgave af det anmeldte):
  http://www.forbrugerombudsmanden.dk/Sager-og-praksis/Markedsfoeringsloven/Markedsfoeringsloven-i-praksis/reklameidentifikatio?SC_itemid=9a0cefa3-30f6-4a47-af95-bb387bb77edf

  • christiane
   maj 23, 2013

   Hej Hanne
   Som Pernille også skriver, så er artiklen på ingen måde betalt. På Elektronista skriver vi primært anbefalinger fremfor deciderede anmeldelser. Vi skriver faktisk sjældent om noget vi synes er dårligt. I stedet fokuserer vi på at anbefale de ting vi selv har gode erfaringer med. Således er Elektronista et meget subjektivt medie, hvor man kan få et indblik i hvad vi på redaktionen synes fungerer godt ud fra kriterier som har noget at gøre med hvordan tingene fungerer som en del af en almindelig hverdag. Antal gange vi har haft en kommerciel relation til et brand i forbindelse med indhold kan tælles på én hånd og har altid været tydeligt markeret.
   Bedste hilsner
   Christiane

 • Pernille Abildgaard
  maj 22, 2013

  Skjult reklame ER forbudt, så derfor skriver vi altid herinde, hvis vi anmelder et produkt der er finansieret. Jeg fandt SleepAway på min appstore en nat jeg ikke kunne sove, og jeg har brugt den rigtigt meget lige siden, så derfor får den selvfølgelig en god anmeldelse herinde også!