Kendt kok bag feel-good app

2 Min læsning

Nyt år nye vaner. Er du en af dem, der har sat dig for at gøre noget ved et specifikt punkt i tilværelsen? Så er der nu digital hjælp at hente. Kokken Jamie Oliver har sat sig for at være din feel-good Guru i app’en YOU.

Skærmbillede 2015-01-12 kl. 18.29.03

Ideen bag app’en er micro-action, hvilket vil sige, at du skal arbejde med de små ting og ikke kaste dig ud i de helt store ændringer på en gang. Og det lyder jo i og for sig meget fornuftigt. Men det er faktisk mere end det! Ifølge skaberne bag app’en er der gode videnskabelig grunde til at gå frem på denne måde. Under mere i app’en kan du læse 5 nørdede grunde til, at hjernen arbejder bedre med de små ændringer end de store. Der er altså en mening med galskaben.

App’en er bygget op omkring en Action of the day, som også er en stor del af startsiden. Det kunne være alt fra at fotodokumentere, hvordan du slipper teknologien lidt i hverdagen, til at nævne, hvilket menneske i dit liv, der inspirerer dig mest. Under din personlige profil har du så et action gallery, hvor alle dine fuldførte actions fremgår. Dernæst er der forslag til nogle Starting actions som kan få dig yderligere i gang med det gode liv. App’en består altså af den personlige side, men bygger i allerhøjeste grad også på et community, hvor man kan like og kommentere på hinandens opslag. Du kan invitere egne venner og sammen skrue op for mindfullness i dit liv. Du har så en væg, hvor actions fra alle du følger vises, men ligeledes en community-væg hvor alle actions of the day photos fremgår.

Skærmbillede 2015-01-12 kl. 19.14.06

 

Kan man se bort fra det lidt paradoksale i at skulle fotodokumentere med sin smartphone, hvordan man fx vil skabe afstand til sine elektroniske hjælpemidler og være mere nærværende, så er det her altså en meget fin og gennemtænkt app.

Den kan fungere som et sjovt tvist i hverdagen, og egentlig synes jeg, at jeg gør mange af de ting der opfordres til allerede. Men app’en er for mit eget vedkommende med til at gøre mig mere opmærksom på det, og det er altså meget rart at vide, at man faktisk gør nogle gode ting. Man kunne så spørge, om det virkelig er nødvendigt med en app til at minde en om det. Nææ… nok ikke nødvendigt, men ikke desto mindre er en kærlig påmindelse vist ingen skade.

Den findes p.t. kun i Appstore, men kommer senere også til Android.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seventeen + 1 =

No Comments Yet.