Klar til ansigtsgenkendelse på restauranten?

1 Min læsning
Landets restauratører og fitnesscentre har fået en uvant rolle som paskontrollører, når der skal tjekkes coronapas. Nu er ny, dansk teknologi klar med hjælp til at tjekke kundernes coronapas via ansigtsgenkendelse og kunstig intelligens. Men er det nu også en god idé?

Det danske selskab Justface står bag teknologien, der nu er klar til bl.a. fitnesscentre og restauranter. Det er en videreudvikling af et system, man har skabt til bl.a. banker, der scanner pas, kørekort mm. så bankerne automatisk kan tjekke informationer og data i deres onboarding proces.

Løsningen fungerer ved at medlemmerne i f.eks. fitnesscentre uploader deres data hjemmefra via Justfaces hjemmeside. Her vælger de deres lokale fitnesscenter og logger ind med deres medlemsoplysninger, hvorefter de uploader deres gyldige coronapas sammen med et portrætbillede. Når de ankommer til fitnesscenteret, registrerer de sig på en tablet, hvor en app til ansigtsgenkendelse scanner personen, og kontrollerer om medlemmets coronapas er gyldigt. 

Det lyder umiddelbart som en effektiv løsning, men hvad betyder det at en privatvirksomhed har adgang til både dit billede, dine biometriske data og dit coronapas? Bliver dit besøg på restauranten registreret og gemt? Og hvad med den person du spiser sammen med? Jo flere smarte dataløsninger, jo højere krav til at vi tænker mulige utilsigtede konsekvenser godt igennem, før vi siger ja. Er du klar til ansigtsgenkendelse for nemhedens skyld?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × one =

No Comments Yet.