Køb brugt eller pas bedre på din iPhone

3 Min læsning

Alle ønsker sig den nyeste iPhone i lommen, men hvis man ikke ruller sig i penge, så kan det give mening at opgradere til en brugt model. Eller sørge for at passe bedre på sin nuværende mobil.

Det er ikke en rar fornemmelse at gå rundt med en iPhone, der har set bedre dage. For den ridsede, afdankede mobil ser bestemt ikke køn ud, når folk i ens omgangskreds vifter rundt med en spritnye iPhone 6.

Køb mobilen brugt

Det er ikke alle, der har de knap 5.000 kroner som en ny iPhone 6 koster. Så kan man overveje at købe en brugt iPhone i stedet for. Det kan for eksempel være hos virksomheder som Fixmiphone.dkMy-phoneshop.dk2ndbest.dk eller Mobildoktoren.dk , der alle har specialiseret sig i køb og salg af brugte iPhones. Det er også her, man kan købe reservedele. Og så reparerer de alle iPhone modeller. Så uanset om der er tale om en iPhone 4, 4S, 5, 5S, 6, eller iPhone 6 plus, kan man altså købe brugt eller få sin egen repareret, hvis uheldet er ude.

Mobiler er skrøbelige

Hvis man helst vil slippe for at skulle ud og købe en ny eller brugt iPhone, så er det en rigtig god ide at passe godt på den man har. For selv om Apple hele tiden gør iPhone modellerne mere modstandsdygtige, så behøver man ikke ligefrem slå på dem med en hammer for at ødelægge glasset. Uanset hvor man ser folk med iPhones, så er der altid mindst én person, der har en iPhone 4S, hvor glasset er smadret. Det er nærmest en naturlov, som tit rammer yngre iPhone-ejere.

iPhone1

Covers, covers, covers

Den nemmeste måde at forlænge livet på sin iPhone er ved at købe et cover. Her kan man gå all ind og købe et vandtæt og stødsikkert cover, som for eksempel Lifeproof laver. Det er noget af den bedste beskyttelse, der findes. Men man kan selvfølgelig også gå mere efter flot design, så man får nogle covers, der ser pæne og stilfulde ud. De fås i nogle tynde, men stærke udgaver, og det er bestemt en god investering, hvis man vil have sin mobil så længe som muligt. Ud over at telefonen holder sig som ny, så har det også den fordel, at man har meget lettere ved at få en god pris, hvis man en dag beslutter sig for at sælge sin iPhone for at få råd til en nyere model.

Få garanti på den brugte mobil

Folk, der altid har den nyeste mobil, investerer måske ikke hele beløbet hver gang. Hvis man passer godt på sin iPhone, holder den værdien, så man også kan få en god pris for den. Hjemmesider som Gul&Gratis eller Den Blå Avis bugner med brugte iPhones. Det kan være fristende at slå til, når prisen er lav. Men når der er tale om salg mellem private, så står man selv med hele risikoen, hvis der er noget galt med den iPhone, man køber. Det er ikke altid synligt, hvis der er noget galt med mobilen. Selv om man kender sælgerens identitet, så er det langt fra ensbetydende med, at man får sine penge igen. Hvis man vil undgå at løbe den risiko, kan man gå til en autoriseret forhandler, som dem der er nævnt længere oppe i artiklen. Her får man nemlig to års reklamationsret på sin nye, brugte mobil. Det betyder, at man enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen. Hos forhandlerne kan man samtidig sælge sin egen mobil, så man klarer både køb og salg samme sted. Så går det også hurtigere med at opgradere mobilen, så man kommer hjem med sin opgraderede iPhone samme dag.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

thirteen + 1 =

No Comments Yet.