Kølige øl og vand kommer fra jordens indre

2 Min læsning

Af Leif Bomberg

Fire friske øboere fra Mors har opfundet et smart køleskab, der f.eks. kan graves ned i haven. eCool har plads til 24 dåser, som holdes rimeligt kølige uden brug af el eller anden energi.

ecooler 1

Normalt taler villaejere om, at de skal hente jordvarme fra klodens indre. Men jorden under os kan åbenbart også bruges til det modsatte – at holde øller og sodavander kølige i sommervarmen.

Fire friske danskere fra Mors står nemlig bag en af årets store sommergadgets – eCool køleskabet med plads til 24 dåser med øl eller vand.

eCool er næppe en gadget, man bærer rundt på til picnic eller cykelturen. Køleskabet kræver nemlig, at der graves et 113 centimeter dybt hul med knap 25 cm i diameter.

Til gengæld kunne eCool passe fint til en permanent placering i haven eller ved sommerhuset.

ecooler 2

Og fordele er der flere af ved det nye og utraditionelle køleskab:

For det første kræver køleskabet ingen el eller anden energi og er derfor meget miljørigtigt. For det andet leverer eCooler kølige dåseøl og sodavand året rundt.

Man tømmer og fylder eCooler ved hjælp af en sindrig manuel elevator-mekanisme – og for at markere, hvor ens meget jordnære køleskab er placeret, har eCooler en top i design som en overdimensioneret flaskekapsel.

På vore breddegrader i Danmark er det nok temmelig sikkert, at øller og vand fra eCooler er rimeligt kølige, når de hives op fra jorden. Næppe køleskabskolde, men drikbare og langt fra håndvarme. Om det også er tilfældet, hvis eCooler bruges på en strand i Sydeuropa, skal jeg lade stå usagt.

Køleskabet er i hvert fald en cool idé og kan anskaffes formedelst 1.895 kroner.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × 1 =

No Comments Yet.