KVINDER ELSKER PINTEREST

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Pinterest er lige nu det hotte sociale medie alle snakker om. På ganske kort tid er den digitale opslagstavle vokset eksplosivt og alverdens medier er ved at få kaffen galt i halsen over interessen for sitet der lader dig samle og dele dine yndlingsting fra nettet.  97% af Pinterest Facebook fans er kvinder. 

 

Hvis du før har haft tendens til at klippe ud og hænge op, så er Pinterest uden tvivl noget for dig. Det er her du kan samle tøj du gerne vil eje, inspiration til indretningen af hjemmet, gadgets du synes er seje og rejsemål du drømmer om. Jeg har f.eks. oprettet “tavler” (boards) med temaerne  “Yummi cars”, “Watch me wearing this”, “Dream places” , “Cake heaven” og selvfølgelig “Elektronista picks” Dem som følger mig ser mine billeder på deres forside, og hvis de kan lide det de ser, så enten “liker” de det eller laver en “repin” altså smider det op på deres egen opslagstavle også.

Gode billeder blevet lynhurtigt spredt og en af hemmelighederne  er at det er nemt. Ved et hurtigt klik har man udvidet sit eget board med endnu et billede. Samtidig har du altid en “pin it” knap liggende som bogmærke, så når du surfer og falder over noget fedt, så laver du en hurtig pin, og det lander i det valgte board. 

Men hvorfor er Pinterest pludselig blevet så populært? Pinterest er måske i endnu højere grad end Facebook og Twitter med til at definere brugerne. Når man fortæller hvad man kan lide, siger det en masse om hvem man egentlig er og hvad man står for. Man kan på Pinterest ikke rigtig komme til at spamme sine followers for dem der følger, har jo valgt det for at følge med for at se hvad netop den bruger deler. Og hvis de ikke vil, så holder de bare op med at følge. Det er ret ukompliceret.

 

 

Pinterest har over 10 millioner brugere og over 9 millioner af dem signer ind via Facebook. 97.9% af Pinterests Facebook fans er kvinder (app data).  Det lækre design og fokus på billeder,  æstetik og design har fået en del af skylden.  Hver femte Pinteres bruger er også aktiv hver eneste dag, hvilket viser vældig meget engagement. De fleste brugere vil også opleve, at deres billeder bliver “repinned” eller “liked”, og det er jo en dejlig bekræftende følelse som de færreste nok kan sige sig fri for at blive en lille smule afhængig af. Det hele er med til at knytte brugerne til Pinterest.

Du kan selvfølgelig følge Elektronista på Pinterest. 

Hvordan synes du man får det optimale ud af  Pinterest? Og hvorfor tror du det især appelerer til kvinder?

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × three =

4 Comments
 • Malene
  februar 13, 2012

  Jeg tror, det appellerer til kvinder af omtrent de samme grunde du skriver: kvinder ææælsker a lave opslagstavler, samlemapper, opskriftsbøger, stilleben af dimser i vinduet, stille vores sko/cremer/tasker frem til skue i farveorden osv i den dur. En professor i den slags kan sikkert sige noget klogt om, at det er fordi, kvinder var samlere i Stenalderen;)

  Æstetikken spiller en kæmpe rolle, og fordi Pinterest pt stadig er på invitation only basis er der flere motiverede mennesker derinde, hvilket nok er med til at sikre kvaliteten på det folk lægger op. Og så er der det sociale: adskillige undersøgelser har konkluderet, at de sociale medier (læs: Facebook) er perfekte for kvinder, fordi vi kan smalltalke/sludre over hegnet. Pinterest er en udvidelse, nu kan vi også vise vores nye kjole eller dele bageopskrifter over hegnet – nemt og overskueligt.

  Er også på Pinterest selvom der ikke er så meget endnu: http://pinterest.com/malenehald/

 • Maria M
  februar 17, 2012

  Jeg elsker at bruge pinterest fordi det er et sted hvor jeg kan samle inspiration til alle mulige områder af mit liv – samme sted. Ellers havde jeg en opslagstavle til design-ideer, en notesbg til undervisningsideer og en masse udklip rundt omkring og downloadede billeder i en folder på computeren. Nu har jeg det et sted. (Jeg er Mariadenmark på Pinterest)

 • Orla
  februar 17, 2012

  Jeg må være en tøsedreng!?

 • Johanne
  februar 17, 2012

  Uhh ja skal forbi pin hver dag. Gerne flere gange om dagen. Pinner selv alt hvad jeg ser, alle de krea ting jeg gerne vil lave der før i tiden flød rundt i hovedet på mig, kan jeg nu holde styr på, og jeg kankomme til mine Pins, både fra com og min tlf.. Fantastisk. God weekend!

  http://pinterest.com/sesamsesam/