Lampe lyser i 37 år, før pæren skal skiftes

2 Min læsning

Af Leif Bomberg

Ny teknologi viser vejen for fremtidens lys i bolig og på kontor – og fremtiden kan allerede købes nu.

dyson lampe 4

Hver gang der kommer en ny teknologi, er den som regel dyrere end forgængerne eller konkurrenterne. Tag blot energipærer i forhold til gammeldags pærer eller elbiler i sammenligning med benzindrevne personvogne.

De nye energipærer, som er blevet indført (og påkrævet) i de senere år, er noget dyrere i indkøb end traditionelle elpærer.

Til gengæld skal de kunne holde i flere timer og bruge mindre strøm, så regnestykket (forhåbentligt) går nogenlunde i balance efter et par års anvendelse.

Ingen af de hidtil kendte teknologier når dog denne nye lampe fra Jake Dyson til sokkeholderne. Jake er søn af den berømte støvsugerkonge Sir James Dyson og åbenbart lige så talentfuld som farmand.

Dysons nye CSYS LED Lamp skal kunne køre 160.000 timer med lavt strømforbrug, inden LED-lysene skal udskiftes. Det svarer til 37 år.

dyson lampe 3

Så kan man da tale om en lampe, der overlever generationer – og formentlig den eneste lampe, man har behov for at købe til sit hjem.

Dysons lampenyhed rummer elmotorer, så man f.eks. kan justere lyset med en fjernbetjening. Man kan regulere op og ned, frem og tilbage eller rotere lampehovedet efter lyst og behov.

Man kan også indstille lysets farve, justere en lysdæmper med touchpanel eller lade lampen huske, hvilken favoritopsætning hvert medlem af familien foretrækker.

Dyson CSYS fås enten som bord- eller standerlampe. Prisen er i begge tilfælde 399 GBP – ca 4.200 kroner.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eleven + four =

No Comments Yet.