LEGO tager kampen op mod Skylanders med nyt spilunivers

4 Min læsning

LEGO er endelig klar med deres modsvar til de populære Skylander-spil, men kan LEGO overføre deres unikke koncept til den digitale verden? Elektronista kigger nærmere på firmaets gigantsatsning.

LD_GameplayScreenshot_1

“Vi tager LEGO ud af spillet og ned i hånden på børnene. Det er vores mål at bringe det fysiske og digitale LEGO sammen på en helt ny måde”. Sådan lød det fra Jacob Agertoft fra LEGO, da Elektronista var til premiere på det nye LEGO Dimensions, et spil der skal tage kampen op mod de voldsomt populære Skylanders og Disney Infinity.

Spillet er struktureret på samme måde som dets konkurrenter. Der er fysiske figurer, som du placerer på en portal, hvorefter de dukker op på skærmen, og du kan styre dem i deres mange eventyr. Men der stopper lighederne også. For både Skyderlanders og Disney Infinity har helstøbte plastikfigurer, som du bruger i spillet, mens LEGO faktisk beder dig om at bygge alle de ting, du vil bruge i spillet. For de første tre kvarter med LEGO Dimensions bruger du ikke specielt meget tid på at sidde med controlleren i hånden og spille spillet. I stedet bruger du tid på det, som LEGO handler om – nemlig at bygge ting. Du skal selv samle hovedpersonerne i spillet (Gandalf fra Ringenes Herre, Batman og Wyldstyle fra LEGO Filmen) og selv samle den magiske portal, som figurerne skal stå på.

Portalen i LEGO Dimensions skal du selv bygge af rigtigt LEGO.
Portalen i LEGO Dimensions skal du selv bygge af rigtigt LEGO.

Du skal også selv samle Batmobilen, og når du opgraderer den inde i spillet, skal du også modificere den ude i den virkelige verden. Det lyder måske ikke af meget, men det, at du fysisk skal bygge figurerne, portalen og de ting, der bliver brugt i spillet, gør det til en helt unik oplevelse sammenlignet med konkurrenterne. Det føles som en autentisk LEGO-oplevelse at sidde på stuegulvet og kigge manualen igennem for at få samlet portalen og derefter se det hele komme til live på skærmen, når det er samlet. Det er en helt særlig magisk følelse, som kun LEGO kan skabe. Der er dog ikke så meget kreativitet at finde i LEGO Dimensions. Du skal følge manualen og bygge det, spillet gerne vil have dig til, men du kan selvfølgelig altid bare tage klodserne og lege med dem, når spillet er slukket.

Selve spillet er vidunderligt sjovt og skørt. Hvis du kunne lide LEGO-filmen, så vil du omgående føle dig hjemme i spillets humor og attitude. Spillet er sprængfyldt med jokes til store og små, når Gandalf, Batman og Wyldstyle skal rejse rundt i en masse forskellige dimensioner for at redde deres venner og hele LEGO-universet. Du kommer til at besøge alt fra Troldmanden Fra Oz, Tilbage Til Fremtiden, Doctor Who og The Simpsons i din rejse gennem LEGO Dimensions, og det er altid sjovt at se Gandalf brænde gummi af i Batmobilen, mens I udforsker Simpsons-universet. LEGO Dimensions blander alting sammen i en stor kaotisk blanding, og det er fantastisk for fans af de forskellige univers og som grundlag for en masse virkelig gode jokes.

11164726_1580442862241137_1705510257179333180_o

En rigtig interessant detalje ved LEGO Dimensions er, at du ikke kun styrer spillet med en controller. Du skal fysisk flytte figurerne på portalen rundt, imens du spiller. Eksempelvis vil Heksen fra Oz kaste en forbandelse på dig og gøre, at den venstre side af din portal ubrugelig. Indikeret ved at alle felterne til venstre på pladen pludselig blinker rødt. For at annullere forbandelsen skal alle figurer på den del af pladen fjernes, og så bliver forbandelsen hævet. Andre gange skal du flytte Wyldstyle rundt på portalen i en bestemt rækkefølge for at aktivere hendes Mesterbygger-evne. Det er en lille detalje, men det gør, at der er endnu et lag af interaktion med spillet og en sjov lille gimmick.

LEGO Dimensions er et utroligt velbygget spil. Det er struktureret som de mange andre populære LEGO-spil, så du udforsker verdener, bygger ting og slår på fjender. Men det udvider samtidig konceptet takket være portalen, det fysiske legetøj og den interaktion, du har med det. Humoren er i top, selve spillet er underholdende, og så er der noget helt magisk ved at bygge ting og bagefter se dem bragt til live på skærmen.

LEGO Dimensions er i butikkerne nu og fås til Xbox 360, Xbox One, Playstation 3, Playstation 4 og Wii U

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 − nine =

No Comments Yet.