LYKKE RIX ER UGENS ELEKTRONISTA

3 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Lykke Rix er den første kvinde, jeg offentligt har kaldt Elektronista. Det skete i et indslag i Go Morgen Danmark for over ét år siden. For Lykke er livet med teknologi en selvfølgelighed, og så bliver hun rigtig -RIGTIG glad for nye gadgets. Lykke er en branddygtig iværksætter og coach og så har hun en masse tips til brugbare værktøjer man kan finde gratis på nettet.

Hvad er din yndlings gadget lige nu? Jeg har for nylig erhvervet mig en Macbook pro 13 tommer. Er ikke ny på Mac men størrelsen er ny, og jeg er vild med den nye lethed. Det tog lidt tilvænning fra min ældgamle Macbook pro 15 med det vidunderlige tastatur, men formatet er fantastisk til en fleksibel livsstil.

Hvordan bruger du din nye computer? Mac’en er mit vigtigste arbejdsredskab og min største inspiration og kontakt til omverdenen. Jeg er simplethen eksalteret over alle de muligheder og arbejdsgange, som gøres nemmere gennem teknologi – ikke mindst i hverdagen – også som selvstændig konsulent.

Hvad vil du vildt gerne have? Jeg ønsker mig en e-læser. Har stakke så store liggende herhjemme af krimier og anden skønlitteratur, som jeg kun læser én gang. Jeg har simpelthen lavet en aftale med mig selv om, at jeg fra i år ikke køber flere skønlitterære bøger. Jeg ønsker mig en Kindle, fordi den er bedst til netop det. Men omvendt er jeg jo Apple-fan, så hvis man må ønske sig noget ved siden af, så er det selvfølgelig Ipad’en. Udelukkende som legetøj, for jeg skriver for meget til daglig til at den kan være et arbejdsredskab for mig.

Hvad mangler du? En online familiekalender, som man havde adgang til på farten. Måske endda én man kunne vælge at lade sine nærmeste relationer/venner have adgang til også. Det er for kompliceret at få set sine venner i det travle familieliv. Og der skulle være øjeblikkelig forespørgsel via eksempelvis SMS. Overvejer selv at udvikle det software.

I hvilke sammenhænge er gadgets og teknologi virkelig lækkert? Teknologi er lækkert, når det gør mig i stand til at uddelegere, automatisere og effektivisere i min hverdag. I min forretning benytter jeg også meget software til eksempelvis salg af produkter (zenbilling.com), udsendelse af nyhedsbreve (campaignmonitor) og online undervisning (zenbilling, Calliflower, gototraining.com). Det gør mit arbejde sjovere. Jeg elsker den barnlige glæde og dermed ekstra dimension, som teknologi og gadgets kan tilføre min hverdag.

Hvilket website vil du gerne anbefale til andre og hvorfor? Jeg benytter mig hver dag af Teamly.com, som er et meget enkelt planlægningsværktøj, som hjælper mig med at skabe fokus og overblik i min hverdag.

Styr på finanserne med MoneyBook

Har du en favorit mobilapplikation lige nu? Jeg er meget optaget af noget så basalt som at få 7 timers søvn og derfor bruger jeg, som så mange andre, Sleep Cycle (vist nok den mest downloade app overhovedet?). Derudover er jeg også stor fan af Instapaper (til at gemme artikler på nettet, som jeg ikke har tid til at læse med det samme), Moneybook til at skabe overblik over vores daglige forbrug og så elsker jeg min GPS i telefonen.

Har du et teknologi tip til andre? Jeg har netop stiftet bekendtskab med Springpad, som jeg er meget begejstret for. Det er blevet min online rodekasse, hvor jeg kan gemme links, gode idéer, memoer, indtalte beskeder og tanker (når jeg kører bil og ikke kan skrive dem ned). Ved hjælp af tags og mapper kan jeg så strukturere al inspiration, kreativitet og gode idéer, både når det gælder mit arbejdsliv og mit privatliv. Innovation og kreativitet er vigtigt for mig, og dette værktøj understøtter den proces og findes også som app til telefonen.

Følg Lykke på lykkerix.dk eller @lykkerix

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seventeen − 6 =

No Comments Yet.