MØD XBOX ONE – MICROSOFTS STØRSTE SATSNING NOGENSINDE

4 Min læsning
Don Mattrick fra Microsoft præsenterede tirsdag aften den nye Xbox One.
Don Mattrick fra Microsoft præsenterede tirsdag aften den nye Xbox One.

Xbox, Playstation og Wii. Du har sikkert hørt et eller flere af de navne de sidste par år, og du kommer med garanti til at høre meget mere til dem i år, hvor både en ny Playstation og en Xbox får premiere i butikkerne. Sidstnævnte var Elektronista i første række til at se nærmere på i tirsdags, da Microsoft havde inviteret pressen på D’Angleterre for, at se verdenspremieren på den næste Xbox.

Mød Xbox One

Navnet på den nye maskine er Xbox One, det signalerer en ny start for Xbox brandet – en redefinering af hvad Xbox betyder for dem der elsker spil, film og TV.

Netop TV er nøglen til hvordan Microsoft vil vinde dit hjerte, og slå Apple af pinden. Xbox One kan nemlig tage sig af alt dit TV kiggeri. Det foregår enten ved at du slutter din TV boks til Xbox One, eller hvis du får fjernsyn leveret gennem internettet direkte på Xbox One.

Interfacet på Xbox One er velkendt for alle med en Xbox, Windows 8 eller Windows Phone.
Interfacet på Xbox One er velkendt for alle med en Xbox, Windows 8 eller Windows Phone.

Når din TV boks så er slået til Xbox One, er det ikke sværere end at sige “Xbox TV” ud i lokalet og bum, så ser du TV. For med det medfølgende Kinect kamera kan Xbox One lytte og reagere hurtigere end du kan række ud efter din fjernbetjening. Du kan skifte kanaler med din stemme, eller bruge Smartglass app’en til Android, iOS og Windows så du kan styre hele skidtet med din tablet.

TV-oplevelsen integrerer direkte med resten af Xbox One, så du får en programguide du altid kan kalde frem på skærmen, enten med din stemmer eller en knap, og du kan flyve ind og ud af apps, TV og spil.

Idéen er, at Xbox’en skal være dit hjem for alting. TV, streaming tjenester og spil. Den samler alt hvad familien kunne finde på at lave, i en maskine som så ud til at være utroligt hurtig. Der blev skiftet så hurtigt mellem TV, spil og streaming under demonstrationen at begrænsningen ikke var maskinen, men hvor hurtigt du kunne sige ordene til Xbox One.

Designet af Xbox One minder om en blanding af et B&O og BOSE produkt.
Designet af Xbox One minder om en blanding af et B&O og BOSE produkt.

Og netop hastighed er nøgleordet for Microsoft. Xbox One er altid klar, den tænder på et splitsekund og den er altid klar hvad end du vil se fjernsyn eller spille spil. Med det medfølgende Kinect kamera, kan du altid tale til din Xbox og den kan endda se hvis du samler en spil-controller op, for så ved den hvad du vil (spille spil) og derfra starter den dit seneste spil og sætter dig igang på få sekunder. Du kan endda tænde maskinen ved bare at sige “Xbox On”, og så vågner maskinen til dåd.

Microsoft går også efter Netflix

Men at integrere TV og film fra andre tjenester var ikke alt. Ligesom Microsoft har en Spotify konkurrent i Xbox Music er de også gået igang med at producere deres egne TV-serier. Den første af disse bliver en TV-serie lavet af selveste Steven Spielberg (som selv er en ivrig spilentutiast). Serien som Spielberg arbejder på er baseret på Microsofts enormt populære spilserie, Halo.

Steven Spielberg vil være hjernen bag den kommende Halo TV-serie
Steven Spielberg vil være hjernen bag den kommende Halo TV-serie

Udover den nye Halo serie arbejder Microsoft også på mange andre kommende TV-serier eksklusivt til Xbox servicen, og det bliver spændende at se hvor meget de kan tage kampen op mod Netflix’s egne produktioner.

Og så var der også spil

Selvfølgelig var der også spil at fremvise under premieren, og der var en en håndfuld velkendte titler, som verdenspremieren på det nye FIFA, Madden NFL, NBA Live og Call of Duty: Ghosts. Der var også plads til et nyt bilspil i Forza Motorsport serien, og et spil ved navn Quantum Break, fra de legendariske finske veteraner – Remedy, som er blevet kendt for deres prisvindende spil Max Payne og senest Alan Wake.

Sådan ser spillene ud på Xbox One. Her ses Forza Motorsport 5
Sådan ser spillene ud på Xbox One. Her ses Forza Motorsport 5

Der blev ikke vist rigtige demonstrationer, hvor nogen stod og spillede spillene, i stedet var det trailers og dokumentar lignende videoer, der forklarede den overordnede vision bag spillene og hvad den nye teknologi giver af muligheder.

Microsoft vil dedikere en hel konference til spil, som vil blive afholdt om knap to uger på spilmessen E3 i Los Angeles.

En Xbox der passer ind i en digital familie

Spil var ikke den primære fokus for Microsoft tirsdag aften, og det er helt ok. For Microsoft formåede at se udover spilfolket. De har formået at snakke om en maskine, der passer ind i en familie fremfor et kollegieværelse.

Hvis Xbox One er lige så intuitiv som præsentationerne gav udtryk for, og integrationen mellem TV, streaming og spil virkelig går op i en højere enhed. Så står Microsoft langt stærkere end den meget mere spil centriske Playstation 4.

Microsoft har ihvertfald min opmærksom, og hvis de indfrier hvad de viste tirsdag aften. Så står vi meget vel overfor en helt ny måde at se underholdning på i fremtiden.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × four =

No Comments Yet.