NÅR KROPPEN BLIVER TIL FJERNBETJENING- SÅDAN STYRER VI FREMTIDENS GADGETS

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Fremtidens fjernbetjeningen bliver enten noget vi helt kan undvære eller noget vi iklæder os. Se hvordan kroppen bliver teknologiens kommandocentral.

Kroppen bliver den store åbenbaring, når vi i fremtiden skal styre vores computere og maskiner. Og vi snakker ikke længere en hånd som trykker knapper på en fjernbetjening, som så sender signalerne videre. Vi taler om stemmekommandoer – allerede kendt fra iPhone assistenten Siri, øjenstyring- som på den nye Samsung Galaxy S4, bevægelsessensorer som med Xbox Kinect, informationslag i brilleglas-som med Google Glass og endda hjernebølger som jeg selv oplevede det til årets Consumer Electronic Show i Las Vegas.

186523_1_468

Vi kommer til at kunne fjernstyre alt fra computere til græsslåmaskiner, legetøj, gardiner, powerpoint præsentationer og endda biler med simple kommandoer direkte fra kroppen. I praksis betyder det faktisk, at vi nærmest springer et led over og kroppen smelter endnu mere sammen med teknologien end vi kender det fra nu, hvor smartphone nærmest allerede er groet fast i hånden på mange af os. Teknologien bliver praktisk talt vores forlængede arm.

myo02

Fremtidens fjernbetjeningen bliver enten noget vi helt kan undvære eller noget vi iklæder os. Jeg er lige nu ret betaget af det her armbånd fra Thalmic Labs. Armbåndet måler både muskel og nervereaktioner og gør det således muligt at starte, stoppe, swype, scrolle, skrue op, bladre og meget mere blot ved hjælp af simple armbevægelser.

Vidste du at Elektronista holder trendsessions og foredrag om digitale trends og teknologiens indflydelse på mennesker og samfund?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one × four =

No Comments Yet.