Deep fakes- og wait for it!

1 Min læsning

Der er flere og flere digitale værktøjer som gør det muligt at lave deep fakes. Altså både billeder og video, hvor sandheden er bøjet i mere eller mindre grad. Christiane fortæller her om fænomenet og kommer med en afsløring. Husk at abonnere på Elektronista podcasten. Du finder den hvor du lytter til podcasts.

Er det ok, når vi på instagram glatter huden og rynkerne ud med filtre? Når vi bruger redigeringsapps til at se tyndere, højere og endda gladere ud? Er vi stadig os selv? Og vil en anden person kunne kende os i virkeligheden? Verden bliver mere om mere fake, og du kan godt indstille dig på at muligheder for at ændre på virkeligheden bliver der kun flere af. Er det ok? Eller er vi ved at forvandle os til digitale avatarer som efterhånden ikke ligner ægte mennesker?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 − three =

1 Comment
  • Hans Pedersen
    januar 25, 2021

    Jeg er virkelig både imponeret og chokeret over, hvad man kan med deepfake-teknologi. Om få år er udviklingen endnu længere, og til den tid vil det være umuligt at skelne mellem virkelige optagelser og deep-fake, tror jeg. Det er bekymrende – vi kæmper i forvejen for at navigere rundt mellem reelle nyheder og fake news. Bliver næppe lettere.