Styr børnenes internetbrug med ny router

2 Min læsning

Nogle vil sikkert kalde denne nye gadget for “Big Mother is Watching You.” Andre vil mene, at Torch er den helt rigtige vej til at beskytte sine unger mod misbrug på nettet.

torch 6 ny front

Mange hjem har i dag både PC’er, smartphones, tablets, laptops, smart-tv og andre gadgets, der alle er koblet op på internettet. Det kan derfor være svært for forældre at holde styr på, hvad børnene laver, når de er online og vide hvilke websteder, de besøger fra de enkelte enheder. Den nye Torch router kan hjælpe med til at styre trafikken, så bekymrede forældre kan holde øje med børnenes internetvaner. Om nødvendigt kan den også begrænse, hvilke websider de kan besøge eller automatisk sætte internettet på ‘pause’. Fx ved aftensmadstid.

torch router 1

Torch er skabt af den enlige mor Shelley Provost fra USA delstaten Tennessee. Hun var bekymret for sin 10-årige søns besættelse af online-spillet ”Minecraft”, som hun simpelthen ikke kunne sætte grænser for med de normale midler, man har til rådighed som forælder. Hun ville jo ikke udelukke sønnen fra de gode ting på internettet – kun de dårlige. Resultatet blev en intelligent internetrouter, der leveres med et antal smarte overvågnings- og styre-værktøjer for forældre.

Værktøjerne gør det bl.a. nemt at se, hvad hver enkelt gadget i huset foretager sig på nettet, hvor meget datatrafik, den beslaglægger, og hvor lang tid den er online.

Via Torch-routeren kan man sætte begrænsninger på hver enheds anvendelse, blokere bestemte websider og eventuelt helt udelukke f.eks. en laptops eller mobiltelefons adgang til nettet.

torch 5 ok

Man kan også bruge Torch til andre mere tiltalende ting: Routeren kan sætte internet på automatisk pause ved spisetid – for enkelte eller alle gadgets i det trådløse netværk. Det samme kan gøres ved sengetid.

Router administratoren – måske typisk forældrene – kan bede Torch app’en om at give en detaljeret oversigt over netværks brugernes aktiviteter på nettet – brudt ned i kategorier som sociale medier, spil, video og film, musikstreaming, surfing på frække sider osv.

Alt dette foregår direkte på routeren, som forbinder hjemmets trådløse netværk med internet. På den måde hjælper det ikke, at ungerne forsøger at sløre deres gøren og laden ved at slette deres surfing-historik i webbrowseren.

Mange børn vil sikkert synes, at Torch er et udtryk for mistro og en ”big brother is watching you”-tendens. Omvendt kan Torch måske berolige (eller forurolige) forældre, der er bekymrede for deres børns online-liv – om de er ved at rende ind i noget snavs, bliver generet eller mobbet af andre osv.

Torch skal koste 200 USD (knap 1.400 kroner), når den kommer i handelen til marts næste år . Lige nu kan routeren forudbestilles online til den halve pris her http://mytorch.com/

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × five =

No Comments Yet.