Musik der øger dit fokus

2 Min læsning

Focus@will er en app for dig, der let bliver distraheret eller bare har for mange bolde i luften samtidig. Forskningsbaseret musik hjælper dig med at holde fokus på opgaven.

Kender du det, når du glemmer tiden og falder helt ind i det, du laver? Flow sker typisk for os, når vi beskæftiger os med noget, vi er passionerede omkring. Men hvad nu tirsdag morgen, hvor du bare SKAL have lavet den der rapport færdig? Lidt svært at komme i flow? Lidt for meget halløj i storrumskontoret? Så er Focus@will måske noget for dig.

Menneskets hjerne modtager konstant information om alt, hvad der foregår i og omkring os. Det er faktisk et mirakel, at vi nogensinde får lavet noget som helst.

Det gør vi også kun, fordi vi er i stand til at filtrere input fra og fokusere på en delmængde af al denne stimuli. Musik kan være med til at skabe et fokuseret rum til koncentreret arbejde, men det virker ikke med hvilken som helst slags musik.

Ifølge chefen for Focus@will, Will Henshaw, skal musik til flow være instrumentalt, have et (for dig) passende tempo og må ikke være noget, du kender i forvejen. Det skal lave en summende baggrund for din hjerneaktivitet.

Se Will Henshaws TEDx talk om den videnskabelige baggrund for Focus@will (start ved 1:45)

Musikken pacificerer den del af hjernen, som hele tiden ligger og scanner omgivelserne for potentielle farer og muligheder. Du kan læse mere om den videnskabelige baggrund på focusatwill.com, hvis du vil vide alt om neurotransmittere og lydenes indvirkning på det limbiske system.

Læs også: Bliv mere produktiv med disse 3 værktøjer

Focus@will har et simpelt layout, hvor du vælger musiktype og hastighed alt efter humør og personlighed. Vælg noget musik, du ellers aldrig ville høre. Det er der nemlig en effektivitetsmæssig pointe i.Focus@will

Eksperimenter dig frem til, hvad der virker bedst for dig. Systemet lærer, hvad du ikke kan lide når du trykker Next, og du kan tracke din effektivitet. Desværre hænger statistikken ikke sammen i effektivitet og hvilken type musik, du har valgt. Det ville ellers hjælpe i starten, hvor man ikke altid kan huske, hvad man valgte sidst.

Prøv det selv af på focusatwill.com

Der er 14 dages gratis prøveperiode, og der er intet krav om kreditkort. Så skal du ikke selv huske at afmelde, hvis det ikke er noget for dig.

Focus@will findes som app i Apple Store og Google Play.

Hvad betyder musik for dig, når du virkelig skal arbejde igennem?

 

Følg Gitte Søby’s blog her

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seventeen − 1 =

No Comments Yet.