Når telefonen ikke skal kunne det hele på den halve tid

2 Min læsning

Siden mobiltelefoner for alvor fik fat i markedet, er udviklingen kun gået én vej, og det er fremad. Der findes efterhånden ikke det, en moderne mobiltelefon ikke kan. Men skal en telefon altid kunne en masse? For nogle i den ældre generation kan smartphones godt blive et nummer for avancerede. 

Mobiltelefoner har nærmest fuldstændig udraderet deres forgængere, nemlig de klassiske fastnettelefoner, de fleste af os kan huske fra 80’er- og 90’erne.

Men selvom teknologien er designet til at hjælpe os, kan den, hvis man ikke er vokset op med den, nogen gange have den stik modsatte effekt – nemlig at forvirre os. Og det er jo ikke hensigtsmæssigt.
Efterspørgslen på mobiltelefoner til seniorer er således stærkt stigende, og udvalget fra især producenten Doro, dominerer i øjeblikket markedet.

Doro_Senior_Telefon

 

For de fleste Doro-telefoner gælder det, at det er fastnet- og mobiltelefoner uden alt for mange dikkedarer og dermed telefoner, der kan det, mobil- og fastnettelefoner må forventes at kunne: nemlig ringe og skrive.

Det kan lyde fuldstændig absurd, at en mobiltelefon IKKE kan bruges til at tjekke mail, Facebook, nyheder og Netflix, men behovet for netop denne type telefoner er ikke alene til stede, men også stigende.

Vores allesammens hverdag er digitaliseret, og der findes mere eller mindre en app til alt vi kan forestille os. Uanset om vi vil i bedre form, tjekke vejrudsigten, købe billetter til toget eller følge med i udviklingen på aktiemarkedet.

Mobiltelefonen er blevet en del af vores identitet, og i 2014 brugte 77% af de 20-39-årige telefonen til at tjekke mail, mens det i samme periode kun var 32% af de 60-74-årige, der brugte telefonen til andet end at ringe med. Kilde Danmarks Statistik.

Verden er, ligesom de fleste mobiltelefoner, blevet mindre. Men for mange ældre borgere desværre også langt mere kompliceret og teknisk, end de ønsker. Og hvad er egentlig det fede i, at have en ny smart mobiltelefon med tonsvis af tjekkede app’s, hvis det eneste du virkelig ønsker, er at kunne ringe og skrive til dine venner og familie?

Der bliver flere og flere ældre i Danmark, og det kan være svært at være helt up to date med alt det nye, men det betyder ikke, at vi skal ekskluderes fra samfundet. Tværtimod betyder det, at vi skal sørge for at finde en telefon, der matcher vores respektive behov. For nogle ældre er det en avanceret smartphone for andre er det en der bare kan de helt grundlæggende ting.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 + six =

No Comments Yet.