Nintendo rykker ind på din iPhone

2 Min læsning

Folkene bag nogle af verdens mest elskede spilserier som Super Mario og Pokémon, Nintendo, har annonceret, at de fra efteråret 2015 vil tage deres første skridt ind i smartphone-land, og producere originale Nintendospil til smartphones.

Disse spil vil være med Nintendos mest populære figurer fra Super Mario, Zelda-serien og selvfølgelig Pokémonuniverset. Spillene vil blive produceret af Nintendo selv, og vil få samme mængde kærlighed og ressourcer som deres prisvindende spil på deres hjemmeskonsol – Wii U.

wii_u

Projektet sker i et samarbejde mellem Nintendo og firmaet “DeNA”, der producerer Japans mest populære spilplatform – en japansk iTunes bare til spil. DeNA vil bidrage med deres erfaring fra smartphonemarkedet, og være med til at bygge en fælles platform for ens Nintendo-konto på tværs af PC, smartphones, tablets og Nintendos egne konsoller.

Nintendo DeNA

Nintendo har de seneste fire år været under stort pres fra deres investorer for at rykke ind på smartphone-markedet og tjene nogle af de mange millioner som Rovio (Angry Birds), Supercell (Clash of Clans) og lignende har inkasseret styrtende på de seneste år. Nintendos annoncering om et kommende indtog på smartphonemarkedet har også resulteret i, at deres aktieværdi er steget markant de sidste 24 timer.

Udover annonceringen af Nintendos kommende smartphonespil, så offentliggjorde firmaet også, at de arbejder på en ny dedikeret spilkonsol under kodenavnet “Nintendo NX”, som vil blive fremvist næste år.

Det første Nintendospil til smartphones vil være på markedet i løbet af 2015.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nineteen − 19 =

No Comments Yet.