Ny dansk app sætter fokus på genbrug

2 Min læsning

af Cille Bjerring Larsen

Genbrug er in, og det er endelig blevet fedt lige at tænke sig om en ekstra gang inden noget kasseres. For dit trash kan jo være another mans treasure! En ny dansk app sætter fokus på netop at formidle ting videre til andre, som du ikke længere har brug for. 

image-1
Foto: Elektronista

Snaprecycle er en dansk udviklet app med støtte fra Miljøministeriet. Kort sagt formidler app’en kontakten mellem mennesker, der har en eller flere ting, som måske kunne glæde en anden.

Vi ser mere og mere af denne slags genbrug i form af byttemarkeder og grupper på facebook, hvor ting gives væk gratis. Jeg synes, det er en herlig tendens, og jo nemmere det bliver, jo flere kunne man håbe på hopper med på genbrugsbølgen.

Snaprecykle er enkelt sat op og nem at bruge. Du opretter dit item ved først at tage et billede, dernæst tilføjer du tekst eller hashtags som andre kan søge efter, adresse og udløbsdato og så venter du bare på, at der er en der får øjnene op for dit guld og ønsker at afhente.

image-5
Foto: Elektronista

Ønsker du at finde noget gennem app’en, søger du blot i søgefeltet eller kigger på, hvad der er at finde i dit område. Finder du noget, du kan lide, trykker du på BOOK – og så er det bare at aftale afhentning med giver.

Du kan i indstillinger angive max-afstand. Denne kan dog kun indstilles til max 50 km. Det vil også sige, at hvis du er et sted, og der ikke er noget der gives bort indenfor en radius af 50 km, skal du navigere dig rundt på kortet for at se ting, der gives bort.

Da app’en lige er blevet udgivet, er udvalget af gratis guld sparsomt, men efterhånden som flere og flere måske får øjnene op for app’en, har den efter min mening potentiale til at kunne blive en rigtig fin formidler af ting, der har brug for en ny ejermand, og som ikke helt har nået sit endeligt endnu.

image-4
Foto: Elektronista

App’en findes lige pt kun til iOS og kan hentes gratis i App Store.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three × 4 =

No Comments Yet.