NYE SKO UDSKRIVER MAN DA

2 Min læsning

Af Leif Bomberg

At fremtidens skobutik ligger på nettet, er der næppe mange, som tvivler på. Tænk f.eks. på Zalando, der er kommet så godt i gang i Danmark, at den danske tøjgigant Bestseller nu er gået ind som investor i den tyske online skohandler.

3d sko 1 ny

Langt færre har nok regnet med, at man i fremtidens skobutik udvælger og bestiller sin sko online, men udskriver den derhjemme.

De nye 3D printere har gjort det muligt, og den finske designer Janne Kyttynen demonstrerer nu i fremtids-scenariet i praksis.

Hun er gået sammen med 3D printer fabrikanten Cubify og tilbyder fire højhælede sko-modeller, som man kan hente ganske gratis via nettet – og udskrive derhjemme.

Det kræver naturligvis, at man har en 3D printer, men ikke nødvendigvis Cubifys egen Cube. Alle 3D printere, der er store nok til at kunne håndtere sko-størrelsen kan bruges.

3d sko foto 5

3D printere falder i øjeblikket voldsomt i pris, så den finske designers vision er måske slet ikke så langt borte. F.eks. sælger Amazon allerede 3D printere til hjemmebrug for 9.000 kroner og  opad.

Læs også Elektronista artiklen 3D indtager catwalken. 

I Cubifys tilfælde går interesserede ind på printer-fabrikantens hjemmeside, downloader en app, vælger en af fire skomodeller, farve og størrelse – og downloader så en fil til sin egen pc.

Janne Kyttynen har designet fire modeller – Facet, Macedonia, Leaf og Classic. Mange flere modeller – også til herrer – kan tilføjes efter behov.

Udskrivningen tager mellem seks og syv timer pr. sko, så det vil være oplagt at lade det ske om natten. Så har man et par friske højhælede at hoppe i om morgenen.

3d sko 3 ny

På nuværende tidspunkt er der dog mindst tre begrænsninger, som skal overvindes, før 3D sko kan blive en succes.

Skoene kan kun fremstilles i et kunststof materiale, som 3D printere kan arbejde med. 3D printere skal være meget mere udbredte. Og der skal findes en skoforhandler, der tør kaste sig ud i eksperimentet – og som kan finde en attraktiv pris pr. downloadet sko-fil.

Cubify har fremstillet en lille video, hvor man kan se de nye højhælede bliver ”udskrevet”.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 − 3 =

No Comments Yet.