Nyt fra Spotify- En musikplayliste til dit kæledyr

2 Min læsning

Det kom rimelig bag på mig. Men ifølge en mail jeg lige har modtaget fra Spotify spiller 70% af musikstreamende kæledyrsejere musik for deres dyr, og otte ud af 10 tror på, at deres kæledyr godt kan lide musik. Derfor lancerer musiktjenesten naturligvis Pet Playlists.

Da jeg ikke har et kæledyr, har jeg ingen personlig erfaring med musik til kæledyr, så jeg står lidt uforstående her.

Ikke desto mindre er der ifølge Spotify virkelig et publikum for musik til dyr. Derfor introducerer de nu Pet Playlists. Hver Pet Playlist består af omkring 30 sange, der “på baggrund af algoritmer og med kæledyrets personlighed og karaktertræk i tankerne, er baseret på både brugerens og
kæledyrets præferencer”
.

Den sætning fra Spotifys lyder i mine ører som noget værre vrøvl. Hvordan i al verden kan en algoritme vide hvad kæledyret kan lide? “For eksempel vil en energisk hund måske få en playliste med upbeat-sange, mens en genert kat måske kommer til at lytte til sange i langsommere tempo.”

Hvordan kan Spotify vide, hvem der har kæledyr og hvordan de kæledyr opfører sig? Nå men det er så her du lige skal dele lidt personlig information om dit kæledyr med Spotify. Og billede og navn på dyret (hov er det ikke noget med at mange bruger deres kæledyrsnavn som kode online?). Og man siger jo at hunde ligner deres ejere, så skal den data måske køres sammen med dine google søgninger og instagram likes for at skabe en endnu mere præcis profil af dig?

Det forlyder fra Spotify, at dyrerne foretrækker rock og klassisk, og at 70 procent af kæledyrsejere dagligt tager hensyn til deres kæledyrs følelsesmæssige velvære, og at de fleste af dem også tror, at musik kan afhjælpe stress hos dyret, øge dyrets glæde og holde dem med selskab.

Playlisterne er lavet i samarbejde med en komponist/dyrehvisker, som ligger inde med vigtig viden om hvilken slags musik, hvert dyr foretrækker.

Hvis du har et kæledyr og slet ikke kan vente med at komme igang med Pet Playlisterne, så del endelig dine erfaringer i kommentarfeltet.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 − seventeen =

2 Comments