OMSIDER STREAMET MUSIK I RIGTIG HIFI

3 Min læsning

Af Leif Bomberg

Det nye WiMP HiFi overhaler iTunes, Spotify og co. med flere længder, når det gælder streamet musik med høj lydkvalitet.

WiMP_HiFi_Sofa 2 elektronista

God musik er mange ting. Og god musik skal helst afspilles i ordentlig lydkvalitet, hvis man vil have den fulde glæde af den.

Den får man ikke med de populære streaming tjenester som Spotify eller iTunes. Her er musikfilerne komprimerede, så de er nemmere at overføre og ikke fylder for meget.

Det har gjort streaming ekstremt populær på smartphones, iPods, tablets, MP3-afspillere og computere, hvor det fungerer fint med almindelige øretelefoner eller små pc-højttalere.

Streamer man imidlertid sin musik over gode stereo højttalere eller hovedtelefoner af høj kvalitet, kan man godt høre forskelle i lydkvalitet, når man sammenligner med samme musik fra en cd-skive.

Indtil nu. For WiMP har med HiFi introduceret en musiktjeneste på det danske marked, hvis lydkvalitet ligger pænt over, hvad f.eks. iTunes, TDC Play og Spotify kan levere.

WiMP kalder selv sit nye tilbud for ”lossless” for at markere, at der ikke sker nogen komprimering af lyden undervejs. Resultatet er streamede lydfiler, der fylder tre gange så meget som de tilsvarende numre fra iTunes eller Spotify High.

WiMP HiFi graf

Hvor godt er WiMP HiFi så?

Rigtig rigtig godt og alle sine 199 kroner om måneden værd, hvis man kan lide at høre sin musik spille, så alle toner kommer med, overtoner giver luft i toppen, og storetrommen giver et spark, man kan mærke langt ind i øregangen.

Forskellen fra WiMP til sine konkurrenter høres bedst, hvis musikken er godt indspillet og med instrumenternes dynamik i behold. Det mærker man især med akustiske instrumenter. De lyder, som om de hopper fra et lille lukket rum og ud i en stor koncertsal.

Hvem skal købe WiMP?

Hvis du kun lytter til musik fra din smartphone eller iPad via små øretelefoner – eller via laptoppens indbyggede højttalere – vil pengene være spildt.

wimp hifi android 1

Vil du til gengæld spille streamet musik på lige fod med din pladesamling derhjemme og via et godt stereo anlæg, er WiMP HiFi det klart bedste på markedet lige nu.

Det er WiMP også, hvis du bruger hovedtelefoner af høj kvalitet, som der (heldigvis) er kommet ganske mange af på det seneste. Måske er det netop her, du vil kunne høre forskellen på almindeligt streamet musik – inklusive WiMPs eget standard tilbud – og WiMP HiFi.

Spændende er det så nu, om konkurrenterne følger efter med lignende musikalske tilbud af høj kvalitet. HD-lyd kunne være en fremtidig mulighed, og da vil selv WiMP HiFi lyde som dåsemusik i sammenligning.

WiMP HiFi fås fra begyndelsen til iOS og Audenndroid baserede smartphones og tablets. Desuden fås en version til Sonos fremragende lydsystemer med streaming. Lidt senere skal der også komme WiMP HiFi til Windows pc’er og Macs.

 

 

 

 

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

17 − 8 =

No Comments Yet.