Opgrader hjemmekontoret med de her gadgets

3 Min læsning

At arbejde remote kræver en helt anden form for udstyr end bare et godt skrivebord og en god kontorstol. Et godt webcam og mikrofon er essentielt for bedre møder. Vi guider dig til det rigtige udstyr og et gratis hack til bedre videokvalitet.

Bliv hørt på dine møder med en mikrofon

God lydkvalitet er essentielt for et godt videomøde. For hvis ingen kan høre hvad du siger, så nytter det ikke noget at du har fundet den helt rigtige belysning eller har dit bedste hjemmearbejdstøj på.

Så hold op med at brug den dårlige mikrofon der er i de høretelefoner du fik med din telefon, eller indbygget i din bærbar, og brug en mikrofon som Yeti X, der leverer krystalklar lyd med en super simpel opsætning og sørger for du bliver hørt til møderne. Mikrofonen kobler sig direkte til computeren via USB, og du behøver ikke bruge den medfølgende software for at bruge mikrofonen.

Dog er mikrofonen ret følsom, hvis du stiller den på skrivebordet og for meget bevægelse kan gå i mikrofonen og skabe støj. Der er dog en mute-knap direkte på mikrofonen, så du hurtigt kan mute dig selv, hvis du skal tage noter på et møde.

Og er det trængt med bordplads, så kan du bruge en boomarm så du kan vippe mikrofonen væk fra dig når du ikke bruger den. Ideelt til både videomøder og hvis du vi igang med atl podcaste.

Yeti X koser 1248,-kr, og lillebror Yeti Nano koster 771,-kr.

Bliv set på dine møder

Webcammet du bruger til videomøder er ikke specielt godt. Særligt Mac-webcams er ikke videre noget at råbe hurra for når det kommer til videokvalitet. Heldigvis er der flere forskellige løsning, der kan gøre videokvaliteten bedre.

Har du et kamera derhjemme med HDMI-ud (så du kan sætte det til dit fjernsyn) kan du med en Elgato Cam Link få det til at fungere som et webcam. For når du sætter Elgato Cam Link ind i din USB-port, så bliver den nemlig registreret som et webcam som Teams, Slack og resten af computeren kan gøre brug af. Derefter sætter du bare dit kamera til Cam Link via et HDMI-kabel, tænder dit kamera og peger det på dig. Nu har du et webcam med en billedkvalitet der langt overgår enhver computer på markedet.

Vigtigst af alt, så virker Elgato Cam Link direkte via din USB-indgang uden, at du skal installere ekstra software og det er særligt smart hvis din IT-afdeling på arbejdet har bestemt sig for, at du ikke må installere ting på din arbejdscomputer.

Elgato Cam Link koster 950,- kr.

Gør dit spejlreflekskamera til et webcam med gratis software

Men du behøver faktisk ikke købe en Elgato Cam Link, hvis du i forvejen har et spejlreflekskamera af nyere dato. Producenter som Sony, Canon og Nikon har udgivet software der gør det muligt, at du kan koble dit kamera direkte til din computer via USB. Så slipper du for at købe ekstra hardware, og kan dit kameras bedre billedkvalitet til, at fremstå ekstra skarp til dine møder.

Har du et kamera fra en af følgende producenter, kan du på klikke på linket og se om din model er understøttet:

Din iPhone er det bedste webcam i dit hus

Hvis du ikke allerede har et kamera derhjemme, som du kan forvandle til et webcam så kan du faktisk bruge din iPhone som et kamera, der giver et markant bedre billede end de webcams der er på markedet.

Med en app som EpocCam (gratis udgave med en mulighed for en 70kr opgradering), kan du forvandle din iPhone eller iPad til et kamera. Du downloader appen til din telefon, og henter et program til din PC eller Mac, og så kan du pludselig bruge din iPhones kamera som et webcam.

Du skal dog have dit device forbundet via kabel til din computer, så husk at du skal have en ledig USB-port i din computer.

EpocCam App fås til iOS

Og når du så har opgraderet dit hjemmekontor, kan du læse Christiane Vejløs guide til hvordan du ser brandgodt ud til videomøder.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

sixteen − 1 =

1 Comment
  • Teststudiet
    marts 8, 2021

    Jeg har netop købt et nyt webcam og fået bedre belysning.
    Hold nu op hvor har de hjulpet på kvaliteten af mine videomøder.

    Tak for tips!