Bedre internet og andre sjove nørdeprojekter- sådan gør du

4 Min læsning

Kast dig over sjove nørdede projekter, som at opdatere din router eller byg noget nørdet med en Raspberry Pie.

1. Flyt din router og få bedre internet

Hvor tit tjekker du egentlig om din router har brug for en opdatering? Er du træt af at dit internet ikke kan nå helt ud i de fjerneste hjørner af hjemmet?

Her er to ting du kan gøre for, at få bedre internet derhjemme:

– Lad være med at gemme routeren væk

Placeringen af din router er nøglen til et godt netværk, og du behøver ikke have den stående midt på sofabordet for, at få optimalt internet.

Du behøver ikke stille din router midt i stuen for, at få godt WiFi.

Hvis du kan, så se om det er muligt at få din router flyttet så centralt i dit hjem som muligt, og endnu bedre: Prøv og få den væk fra gulvet. Gem den bagerst på en bogreol, og det vil også kunne hjælpe med dit internetsignal.

– Er din router opdateret?

Gennem en routers liv, så bliver der frigivet opdateringer til den som forbedrer dens ydeevne og lukker for sikkerhedshuller. Men langt de fleste routere på markedet opdaterer ikke selv, og det er derfor noget du skal gøre manuelt.

Det er grimt og svært at overskue, men hold tungen lige i munden når du navigerer i din routers opsætning

Har du adgang til din egen router, kan du skrive “192.182.1.1.” eller routerlogin.com i din browser og tilgå dens software (kodeordet til din router sidder formentlig på et klistermærke bagpå den).

Når du er inde i din routers opsætning, så kan du i menupunkterne derinde forhåbentlig finde en opdateringsknap. Husk også at skifte kodeordet til et, som ikke er det din router kom med som standard!

2. Bliv klar til den næste hedebølge med en vandkøler til din PC

Når den næste hedebølge kommer, så kan det være en god idé at have godt styr på temperaturen i ens computer. En kølig computer er essentiel for at have en langtidsholdbar maskine, og en vandkøler til en stationær PC er den ideelle løsning, der både er stille og særdeles effektiv.

Amazon.com: NZXT Kraken X52 240mm - All-in-One RGB CPU Liquid ...
En vandkøler kan hjælpe med at holde din computer kold, men også øge dens levetid

De fleste vandkølere gør brug af det som kaldes for en “lukket-system” løsning. Hvor du sætter en pumpe ovenpå selve din processoren i computeren, og den pumper så kølevæske ned på processoren, som gør den kold. Den nu varme kølevæske bliver så sendt tilbage gennem en slange, og igennem en radiator hvor det bliver nedkølet inden det igen ryger ned til processoren. Så bare rolig, der er ingen væske der pludselig kan falde ud og kortsluttet systemet.

En vandkøler som Kraken X52 fås fra 1200,- kr og op, afhængigt af hvor stor du vil have den.

Har du en bærbar computer, så kan du med fordel skille den så meget ad som du tør, og forsøge at rense den for støv, så du kan give maskinen de bedste muligheder for at holde sig kølig.

Husk at købe de rigtige skruetrækkere, og hold styr på hvor skruerne bliver af!

3. Lav noget nørdet med en Raspberry Pi

https://www.raspberrypi.org/app/uploads/2019/11/COOL_HAND_SHARON_004.jpg

En Raspberry Pi er en af de mest vidunderligt nørdede ting du kan lege med. Den lille bitte computer på størrelse med en tandstiksæske kan forvandles til alt muligt spændende.

Vidste du, at du for eksempel kan gøre den til en ad-blocker der dækker alle devices på hele dit netværk? Så uanset hvilken browser eller device du bruger, så kan du slippe for reklamer, trackers og alt det som gør din internetoplevelse langsommere? Læs mere om hvordan du gør her

Du kan også bruge en Raspberry Pi som alle tiders læringsværktøj. Børn kan lære at samle maskinen selv, indsætte kode på den og få den til at virke.

Derfra kan den forvandles til en lille computer børnene kan programmere spil og programmer til. Her er nogle af de bedste måder, du kan gøre en Raspberry Pi til en læringsmaskine.

En Raspberry Pi koster 1100,- kr.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 + 10 =

No Comments Yet.