Elektronista #9 Fordyb dig- comedy med Torben Sangild

2 Min læsning

Hvor tit lægger du skærmen væk og fordyber dig i en ren analog oplevelse? Elektronista tager en snak med de passionerede nørder i serien Fordyb dig. Denne gang om comedy og standup med Torben Sangild. Du får indblik i dansk comedy-historie, og en guide til hvordan du selv kan fordybe dig i verdens bedste comedy. Husk at abonnere på Elektronista podcasten, hvor du lytter til podcasts. Og smid meget gerne en anmeldelse på iTunes.

Torben Sangild ved, hvad han taler om, når medierne ringer og beder om en ekspertudtalelse om kunst, kultur eller filosofi. Han har forsket i det hele og har en phd i Moderne Kultur fra Københavns Universitet. 

Torben mener, at humor har en vigtig funktion i vores kultur, og at den er en afgørende faktor for at være i verden som menneske. Allerede Aristoteles var inde på at humor er et greb, vi mennesker bruger til at takle verden. 

“Hvis man skal være lidt højtidelig så kan man sige at humoren gør det muligt at leve i en verden, der dybest set er ubærlig. Det at kunne grine af det forfærdelige er en grundfunktion af humoren”.

Torben har set mange eksempler på at komikere går på scenen for selvterapeutisk at håndtere de hårde oplevelser, de har i bagagen. 

“Det er en måde at takle smerten, sårbarheden, døden og eksistensen som sådan på. Det ligger noget forløsende og formildnende af at kunne grine,  som jeg tror er virkelig vigtigt”.  

Du kan høre mere i programmet, som du finder hvor du lytter til podcasts. Herunder får du tips til hvordan du selv kan fordybe dig i comedy.

Kom igang med stand up

  • Gå ikke altid efter de mest kendte navne
  • Gå til open mike- det er råt men gratis. Og nogle gange kommer de kendte og prøver materiale af.

Mike Birbiglia Sleep walk with me

Sarah Silverman We are miracles

Louis C.K Hilarious

Brian Regan live

Steven Wright I have a pony

Dirch Passer Fingernummeret

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eighteen − 5 =

No Comments Yet.