Podcast #215 Kontantfri lommepenge til junior

3 Min læsning

Hvordan giver man sine børn lommepenge, når man aldrig mere har kontanter på sig? Hvad sker der med sparegrisen, som aldrig bliver fodret? Vores forhold til penge er under forandring og noget af det der lider er børns lommepenge. En ung dansk iværksætter har sat sig for at løse problemet med en digital konto på en app. Louise Ferslev er i studiet hvor vi også snakker om Roskildes selvstartede shitstorm, om app’en der slår op med Tinder dates og om en dansk tech virksomhed som er på vej på Børsen. Lyt til podcasten her og læs om MyMonii konceptet og shownotes herunder.

Da jeg var lille fik jeg lommepenge hver lørdag. En mønt jeg kunne putte i min sparegris. Jeg brugte pengene på at købe slikhalskæder, hønseringe og små souveniers, når jeg var på tur med skolen. Jeg vidste altid hvor mange penge jeg havde, for min mor syntes jeg skulle forstå konsekvensen af at få og bruge penge, og derfor skulle jeg føre regnskab med hver eneste krone. Jeg havde en ind og en ud kolonne og en linje til saldo. Så kunne jeg løbende lægge til og trække fra og sætte streger med min lineal. Engang stod mit vindue åbent og en hel 50 kr seddel blæste ud af vinduet, fordi den lå i min vindueskarm. Min far fandt den i indkørslen, men jeg fik den ikke igen. Jeg havde ikke passet godt nok på den, og penge man ikke passer på, dem får man ikke igen,,, sådan var det i den virkelig verden….Det lærte jeg på den hårde måde lige den dag.

Nu er det min datter på 8 år som skal have lommepenge. Men jeg har aldrig kontanter på mig. Alle mine transaktioner foregår via kort, mobile pay eller bankoverførsler. Mit økonomiske liv er 99% digitalt. Udfordringen er så nu hvordan jeg kan give min datter små ugentlige beløb i lommepenge, hvordan hun kan bruge pengene, når hun ikke får dem i hånden og hvordan hun så samtidig lærer at blive økonomisk ansvarlig?

Hun vil måske gerne have et Anders And blad, når vi står i Superbrugsen, men da hun jo ikke har hverken kontanter eller kort, så ender jeg jo med at betale. Og det er temmelig tvivlsomt, at hun kommer til at betale mig pengene tilbage.

Den digitale udvikling som også har godt fat i vores privatøkonimi betyder noget for vores vaner og f.eks. noget så fasttømret et koncept som børns lommepenge. Den udfordring har et dansk start up med Louise Ferslev i spidsen taget til sig og har skabt MyMonii. Børnenes mobilbank hvor forældre kan indbetale lommepenge, hvor børn kan få opgaver, de kan tjene penge på og hvor det hele foreligger i et overskueligt regnskab. 

Shownotes fra programmet med Louise Ferslev

MyMonii

womenintech.dk

Roskilde Festival shitstorm

Conferize skal børsnoteres

Robotten slår op med dine dårlige Tinder dates

Ugens App- hurtigt klogere med Blinkist

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

17 − 9 =

3 Comments
 • Martin Bo Hermansen
  juni 30, 2016

  En smule relateret: FDF holder landslejr med godt 10.000 deltagere fra ca. 10 år og op fra næste uge. Det bliver en kontantløs lejr, hvor alle deltagere har pengene på et armbånd – og hvor gæster blot kan handle med kort i lejrens kiosker:
  http://landslejr.fdf.dk/foraeldre-og-deltagere/praktisk-om-lejren/kontantloes-lejr

  Godt emne! Jeg glæder mig til at se appen til Android.

 • Kamille
  juli 1, 2016

  Wauw.. Super fed idé! Den skal da hentes. Tak for tippet :)

 • Marie
  juli 2, 2016

  Kommer MyMonii til Android? Er slet ikke til iPhone, i-whatever….