Podcast #234 Disruption og robotter hos lægen

1 Min læsning

Elektronista-radioVerden omkring os er i digital forandring og nye tjenester ændrer nærmest dagligt måden hvorpå vi ser film, kører hyrevogn, booker overnatning, bestiller flyrejser, dater, spiser og sover på. Men hvad med vores helbred? Vi har mulighed for at måle os selv og håndtere vores personlige sundhed med selftracking apps og smartwatches. Men hvad så når vi bliver syge? Hvor omfattende er den teknologiske udvikling egentlig hos vores læger, på hospitalerne, når vi skal opereres og når vi planlægger at få børn? Christiane Vejløs gæster i ugens program er speciallæge i almenmedicin og Innovationschef på Aleris-Hamlet Privathospitaler Imran Rashid og Speciallæge i gynækologi og obstetrik på Aalborg Universitetshospital og robotoperatør Søren Lunde. Lyt til programmet herunder eller i din podcast app. 

Shownotes

Personificeret medicin

Ny bank kun på mobilen

Søren Lunde fortæller om hvordan de bruger augmented reality til at kunne lyse lymfeknuder op under operationer.

Dara Dotz rejser ud til sværtfremkommelige områder med 3D printere og hjælper førstehjælpspersonale i jordskælvszoner og astronauter på rumstationer med at printe de værktøjer de har brug for. Se mere på Fieldready.org 

Ugens appbefalinger

Imran: Mere overblik over tid brugt på mobilen https://inthemoment.io/

Søren: Små “hacks” der kan gøre en forskel i hverdagen ifttt.com/

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 − sixteen =

1 Comment
  • Mette Frid
    januar 5, 2017

    Jeg synes, at In The moment skal have mange oplysninger fra mig – blandet andet har den brug for at tracke min gps.