Podcast #257 Biler skal da deles

3 Min læsning

Fremtidens transport handler meget mere om fællesskab og om at dele end om at have biler i garagen. Med lidt held får vi færre biler og bliver fælles om dem, der er. Og offentlig transport bliver afløst af privatpersoner, der får et lift af hinanden. GoMore er en samkørselstjeneste, hvor man kan finde et lift eller en passager, som man kan følges med og dermed dele udgiften til køreturen. GoMore findes i Danmark og Spanien og er nu også på vej i Frankrig. Manden bag, den 39-årige nordjyde, filosof og iværksætter, Matias Møl Dalsgaard, er i studiet. Din vært er Christiane Vejlø (@christianevejlo)

Lyt til programmet her eller abonner på Elektronista i iTunes her.

SHOWNOTES

Ugens gæst:
Nordjyde, filosof, iværksætter og CEO/Co-Founder af GoMore: Matias Møl Dalsgaard  

Find ham på:
Twitter: @MatiasDalsgaard / @gomoreDK

GoMores økosystem handler om at dele:
Samkørsel
Biludlejning
Leasing

GoMore er bedst kendt for at være en samkørselstjeneste, hvor man kan finde et lift eller en passager, man kan dele udgiften til en tur med. GoMore tilbyder dog også at formidle kontakt mellem bil-løse og bilejere, der gerne vil leje eller lease deres bil ud på dagsbasis.

Ideen til delebilsordningen GoMore blev fostret i Tyskland på et udvekslingsophold i 2005 sammen med vennen og studiekammeraten @soerenriis

Matias blev bl.a. inspireret af logikken bag platformen CheatHouse. En platform, der lader folk dele opgaver.

I 2015 blev GoMore lanceret som app:
GoMore udvidede deres system med app’en GoMore og dermed muligheden for at booke en bil fra mobiltelefoner og tablets, så det kan gøres, hvis behovet opstår på farten.

I år er NT og GoMore går sammen om at transportere nordjyderne:

Nordjyderne har brug for mobilitet og får derfor 13 nye “stoppesteder” fordelt på tre nordjyske kommuner, hvor passagerer kan hoppe på et GoMore-lift i stedet for bussen. Dermed får nordjyderne altså et alternativ, når de skal fra A til B. Man kan finde sig et GoMore-lift via NT’s digitale platforme – så hvis busplanen ikke helt passer dagens program, kan man se, om et GoMore-lift skulle være tilgængeligt i stedet.

https://www.nordjyllandstrafikselskab.dk/Bus—togtrafik/Samkoersel-(NT-GoMore)

Foto: Per Morten Abrahamsen

Nedslag i Matias’ CV:

Matias arbejde i 2006-2008 som konsulent i det amerikanske konsulentfirma McKinsey, da han langt fra kunne leve af GoMore-projektet i starten. 

Efter nogle år som konsulent, vendte han tilbage til filosofien og de teologiske tænkere, som han altid har været mest optaget af. Det blev til ph.d.-afhandlingen ”Det protestantiske selv” med undertitlen ”Kravet om autenticitet i Kierkegaards tænkning”. 

I 2011 skrev Matias Møl Dalsgaard også en bog “Du må ikke fortvivle – breve til et moderne menneske”, og samme år blev GoMore til en rigtig fuldtidsforretning.

Andre Podcasts om tech og humaniora:

PODCAST #253 UNG MED DE UNGE

#244 DIGITAL DANNELSE & LIVING SERVICES

Tech-nyheder

Verdens bedste Go spiller slået af kunstig intelligens

Googles Alpha Go, lavet af Google Deepmind, har før vundet over et menneske i hvad, der betegnes som menneskehedens mest komlicerede brætspil “Go”. Taberen den 19 årige kinesiske Ke Jie vil nu betragte computeren mere som en lærer en som en modstander.
https://www.nytimes.com/2017/05/23/business/google-deepmind-alphago-go-champion-defeat.html?rref=collection%2Fsectioncollection%2Ftechnology&action=click&contentCollection=technology&region=rank&module=package&version=highlights&contentPlacement=1&pgtype=sectionfront&_r=0

Den danske teknologi virksomhed Unity Technologies får kæmpe funding

Unity Technologies blev grundlagt i 2004 af David Helgason (CEO), Nicholas Francis (CCO) og Joachim Ante (CTO) i København. De leverer bl.a. software til kernen i Pokémon Go og andre videospil. De har netop modtaget  400 millioner dollars i en ny finansieringsrunde ledet af investeringsselskabet Silver Lake. Millionerne skal hjælpe med at udvikle VR og AR i apps. To områder som Silicon Valley har været ivrige efter at dykke ned i.
https://www.nytimes.com/2017/05/24/business/dealbook/unity-technologies-400-million-funding-round-pokemon.html

Ugens Appbefaling

Matias anbefaler app’en Slack. Et tool til intern kommunikation og en chatfunktion, hvor man i realtid kan chatte med sine kolleger. Matias anbefaler også WhatsApp som steppingstone til at komme igang med Slack.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one × one =

No Comments Yet.