Så lang tid har du brugt på Facebook- Sådan regner du det ud

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

59% af danskerne bruger dagligt Facebook og det social netværk har 3,5 millioner månedlige brugere i Danmark. danskere er på Facebook og bruger i gennemsnit 17 minutter på verdens største sociale netværk. Facebook er 11 år gammelt, men hvor længe har du været med? Og hvor mange dage af dit liv har du spildt/brugt?

Wasting-Time-Button

TIME magazine har lavet en Facebook tidsudregner  som regner ud, hvor lang tid du har spildt/brugt på Facebook. Det viser sig,  jeg kom Facebook i forsommeren 2007 og har brugt 28 dage, 16 timer og 49 minutter på det sociale netværk.

Da jeg først stiftede bekendtskab med Facebook arbejdede jeg som nordisk innovationschef for et teleselskab, hvor vi faktisk selv sad og var ved at udvikle en social kundeplatform, som mindede ikke så lidt om Facebook. Man kunne lave grupper og være initiativtager til at samle andre omkring en fælles interesse Det var der en del kollegaer som ikke rigtig troede, der var nogen der ville gide. Men det viste sig, at det gad de jo så faktisk godt. Bare på en anden platform.

Facebook-tidsspild

Jeg kan huske, at Facebook blev stort i Sverige før det rykkede i Danmark og pludselig var det bare ret tydeligt, at den her tjeneste var der ligesom ingen grund til at konkurrere mod. Facebook har eksisteret siden 4. februar 2004 og fylder dermed 10 år næste uge. Inden Facebook var der MySpace (hvor jeg VIRKELIG var tidligt ude og ikke havde andre at snakke med end nogle meget ensomme udstationerede amerikanske soldater) og før Myspace High5, Friendster, Second Life, Plaxo og det danske teenage netværk Arto. Men før det var Dating.dk faktisk et af de eneste steder ikke-nørderne rigtig kunne socialisere på nettet.

Jeg var SÅ glad fordi Tom fra Myspace skrev personligt til mig!
Jeg var SÅ glad fordi Tom fra Myspace skrev personligt til mig!

Jeg har en rigtig god og succesful Silicon Valley ven som på et tidspunkt sagde til mig at vi indenfor få år allesammen ville være på mindst 5 netværk. Det synes jeg alligevel var lige lidt i overkanten. Hvordan ville vi finde tid til alt det? Men en hurtig udregning (Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, Pinterest, Linkedin, Tinder, Youtube, Foursquare, Everplaces ect.) viser at det er kommet til at passe meget godt.

Det sociale liv på nettet er blevet en naturlig forlængelse af vores sociale liv offline og Facebook er med sine over 1 mia brugere stadig det mest benyttede netværk. Hvor længe har du været på Facebook? Og hvad føler du hvis du gør status? Elsker du Facebook? Hader du Facebook? Er du lidt træt af Facebook? Leder du efter et alternativ til Facebook? og hvorfor?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × 4 =

1 Comment
  • Karsten J.
    februar 4, 2014

    Var du slet ikke på Netstationen? Altså før den blev købt af de sol.dk og blev et børnested.

    Leder ikke efter noget andet end Facebook. Bruger det gladeligt, fordi mange er samlet der, man kan skrive lange indlæg, det er mere privat end Twitter. De har vel alle deres berettigelse, men jeg bruger mest Facebook.