Sådan linker du til den fede del af YouTube-videoen

2 Min læsning

Ved du hvordan, du linker til et bestemt sted eller tidspunkt i en YouTube-video? Vidste du, at du på den måde kan sende et YouTube-klip med et slags bogmærke, der gør, at din modtager ikke behøver se alle de kedelige ting i starten? Hvis ikke, så læs med her.

Desktop-versionen af YouTube tilbyder faktisk flere måder, der gør det muligt at linke til bestemte dele af videoerne på platformen. Derudover kan du også manuelt lave et link til et specifikt sted i den video, du ønsker at dele, eller du kan få en hjemmeside til at lave linket for dig.

Elektronista guider til 4 måder, der starter videoen, hvor du ønsker det:

1) Du ser klippet i din computers browser og kommer til den del, du rent faktisk ønsker, din modtager skal se, hvorefter du pauser videoen. Højreklik (eller hold Ctrl-tasten nede, mens du klikker) derefter på videos vindue og vælg “Kopier videoens webadresse for tid”. Du kan derefter indsætte dette link i en e-mail, sende det på Facebook eller inkorporere det på din hjemmeside.

2) Afspil videoen og trykke på pause, når du kommer til den del, du vil bruge som udgangspunkt. Klik derefter på ikonet Del under videoen. Under URL’en, der vises, sættes et flueben i afkrydsningsfeltet ud for “Start fra” og det aktuelle minuttal indsættes. Når du angiver “Start fra”-tidspunktet, er videoens webadresse således blevet tilføjet en kode med et startidspunkt, og du kan nu dele linket. Denne metode kan med fordel bruges på Android eller iOS-enheder, hvis du anvender YouTube i webbrowseren i stedet for YouTube app’en. Du skal blot anmode om desktop-versionen af hjemmesiden i stedet for den enklere mobile udgave.

3) En tredje måde at customize et link på, så det begynder på et bestemt tidspunkt, er ved manuelt at tilføje videoens URL yderligere oplysninger for derefter at dele den nye version som et link. For eksempel: hvis du vil have videoen til at begynde at spille efter 3 minutter og 6 sekunder inde i klippet, skal du rette blikket mod slutningen af videoens webadresse i toppen af browservinduet og taste #t=3m6s. Formlen “#t=” betegner et tidshop og de “3m6s” indikerer, hvor der landes – altså 3 minutter og 6 sekunder fra begyndelsen.

4) Hvis du lige ikke er mand for selv at rode med URL’en, kan du med denne metode blot nøjes med at notere dig det tidspunkt, du ønsker klippet skal begynde at spille fra ved at kigge i bunden af videoens vindue. Gå derefter til websitet YouTube Time. Indsæt her videoens URL og skriv det starttidspunkt, du ønsker. Klik på knappen “Get Link” for at få en ny tilpasset URL, du kan kopiere og dele.

Med en af disse metoder slipper du forhåbenlig for nogensinde igen at skulle bede nogen om at spole hen til den der fede del af YouTube-klippet.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eleven + 18 =

No Comments Yet.