Sådan ser du brandgodt ud til videomøder

3 Min læsning

Coronatid er skærmtid. Og der er ingen vej uden om både møder, konferencer og sociale arrangementer via skærmen. Men der er ingen grund til at ligne en mast grumset version af dig selv med kaffe på skjorten i et lidet flatterende frøperspektiv. Elektronista har 6 tips som kan hjælpe dig med at være den bedste digitale version af dig selv. Se nederst i artiklen.

I Elektronista Media er det gået stærkt med at få digitaliseret foredrag, moderatorjobs, paneldebatter og hele konferencer. Det betyder mange timer foran skærmen, og vi gør os umage for, at det produkt vores kunder køber, er lige så godt, som hvis det var analogt leveret.

Og jeg har faktisk nogle staldtips jeg godt vil dele med dig. Så du kan stå endnu skarpere (end kollegaen), når du holder møder eller taler online. De kommer her: 

1. Dit billede skal være i god kvalitet- Invester i et nyt webcam. Selvom din computer har indbygget webcam er kvaliteten sjældent fantastisk. Et professionelt kamera fx. fra Logitech tager mere lys ind og skaber et bedre billede. I flere tilfælde får du lækkert software med. 

2. Husk lyset- Du behøver ikke at løbe ud og købe et såkaldt ringlight. Men prøv at finde et sted i boligen, hvor du får naturligt lys ind på dit ansigt. Du kan supplere med en bordlampe, indtil du kan skabe et udtryk uden for mange uflatterende skygger. 

3. Se folk i øjnene- en af de største webmødefejl er at filme sig selv nedefra. Læg en bunke bøger under din computer og løft den, indtil du ikke længere bliver filmet i frøperspektiv. Det har aldrig gjort noget godt for nogen.

4. Tag pænt tøj på- Selvom du arbejder hjemme kan du godt se ordentlig ud på video. Tag ensfarvet tøj på, da mønster kan optræde lidt flakkende på skærmen. Men vær ikke bange for farver. Det samme gælder make up. Kameraet kan godt “vaske” ansigtet lidt ud, så på med lidt ekstra øjenbryn, rouge og læbestift. (pudder til herrerne. hvis du skal tale foran mange længe). 

5. Tænk over din baggrund- Dem du holder møde med ser direkte ind i dit privatliv. Har du lyst til at de skal se en bunke vasketøj og en vase med døde blomster? Vælg en neutral baggrund. Evt. med en enkelt farverig vase, en bogreol (husk dog folk holder øje med hvad der står i den!) eller en blomst. Tænkt over at din baggrund skal være rolig, så dit publikum kan fokusere på dig.

6. Folk skal kunne høre dig– Din lyd er også vigtig. Typisk er der en mikrofon i din computer. Ofte er det nok. Men det kan være en god idé at tage høretelefoner som fx. airpods på. Det ser fjollet ud, men det kan være med til at skabe en bedre lyd for modtageren. Du kan også investere i en ekstern mikrofon. Der er mange på markedet. Jeg bruger selv en Yeti Blue. Det er ret handy og faktisk endda pæn på en lidt retro måde. Find et rum hvor akustikken er god. Rum med tæpper og tunge gardiner, sofaer og polstrede stole gør en forskel. Køkkener med mange glatte flader kaster lyden meget hårdt tilbage. Husk et tæppe eller en dyne (uden for kameravinklen) faktisk kan gøre en forskel i en snæver vending. Hvis du decideret skal optage noget lyd, så er det simpelthen bare ind under dynen. Så får du et genialt lydtæt rum. Hvis du altså kan trække vejret så længe ;-)

Rigtig god fornøjelse med dine videokonferencer. Hvis du selv har flere tips til gode billede og skarp lyd på video, så må du endelig tilføje dem i kommentarfeltet.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three × 4 =

1 Comment
 • Isa Bendsen
  september 29, 2020

  Hej!
  Mange tak for artiklen, det hjalp mig med at forberede mig til mit interview.
  Forresten, hvis du er på udkig efter en mødelokaler, co-working eller et kontor, kan du tjekke ud https://www.lokalebasen.dk. De har en enorm mængde gode tilbud. Jeg fandt mit mødelokaler der også!
  Med venlig hilsen,
  Isa