Sådan får du digital madro

1 Min læsning

Mangler familien kvalitetstid, fordi opmærksomheden bliver slugt af mobilen? Det er der selvfølgelig en app, der kan hjælpe med.

dinnertime2
Hvis du savner de tider, hvor man kunne sætte sig om spisebordet uden først at skulle løsrive halvdelen af familien fra deres smartphones, så kan app’en DinnerTime være noget for dig.

App’en giver forældre mulighed for at styre børnenes tidsforbrug på telefonen (og på helt bestemte apps på telefonen) – med indlagte pauser, sengetider og strammere tidsregler i eksempelvis eksamensperioder.

App’en har eksempelvis indstillingerne “spisetid”, “sengetid” og “tag en pause” – og køber man den udvidede udgave af app’en (DinnerTime Plus) kan man – med ‘forældretelefonen’ – også tjekke, hvilken app der aktuelt bruges på ‘børnetelefonen’ samt blokere enkelte (og måske særligt tids- eller opmærksomhedsslugende) apps.

DinnerTime kan downloades gratis til iPhone og Android, og du kan læse mere om app’en her.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

14 + eight =

1 Comment
 • Thomas C.
  august 4, 2014

  Den her app-ting, fordrer efter min mening endnu mere snak og aftaler om app’ens brug, end blot at aftale spilleregler for brug (og ikke-brug) af telefon/tablet. Hvis ikke man kan aftale spille/brugs-regler for dimser, så er det måske en sidste udvej.

  Første linje (g.play):
  “The DinnerTime app gives parents the ability to easily lock and unlock their child’s Android tablet or smartphone, without intrusive controls, no matter where they are. …”

  Det kan da ikke være “without intrusive”, når den primære funktion er at spærre andres telefon/tablet uanset hvor de er, uafhængigt af deres accept ?

  Sekundære formål er at kunne se hvad og hvor meget andre bruger deres telefon/tablet til uden at informere dem; hvis ikke det er “intrusive” så ved jeg ikke hvad der skulle til (?)

  – tillid er godt
  – kontrol er bedre
  – razzia er bedst

  Vh
  Thomas