SÅDAN FÅR DU MISTEDE GENSTANDE TILBAGE

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Så har vi balladen! Nøglerne, pungen eller bamse er forsvundet et eller andet sted ude i byen. Elektronista har et godt bud på hvordan du får dem igen. 

Vi kender nok alle samme det der med at stå foran døren og så er nøglen pludselig væk. Hvor kan du have tabt den? Caféen? På gaden? Der hvor du handlede?

Det er almindelig god stil at smide fundne nøgler i en postkasse, men finder de egentlig nogensinde deres rette ejere? En ny smart label med et QR tag gør vejen fra mistet til fundet kortere end nogensinde.

Løsningen hedder Deeple og gør det muligt at sætte QR-Tags på ting som nøgler, tasker, cykler, mobiltelefoner og tablets og sådan gør du det meget lettere for findere at hjælpe dine forsvundne genstande tilbage til dig.

QR-tagsene består af to unikke koder: En QR-kode og en ID-kode. QR-koden kan indlæses på få sekunder med en smartphone (iPhone, Android, etc) mens ID-koden indtastes direkte på Deeple.com. Findere kan enten indlæse QR-tagget med en smartphone eller gå på nettet via en computer, og sende en besked til ejeren. Læs mere om hvordan Deeple virker.

Deeples platform sikrer anonymitet, så personlige oplysninger ikke ryger i hænderne på de forkerte.

Og ja der er venlige mennesker derude som bare gerne vil hjælpe. Deeple lavede en undersøgelse som viste at 21 ud af 25 nøglesæt blev scannet og leveret tilbage af venlige mennesker i København. Sker det for dig, så husk lige at en god æske chokolade er god stil for ulejligheden.

1 Deeple tag til nøgler og tasker koster  fra 79 kr.

1 Deeple tag til gadgets og sportsudstyr koster 39. kr

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 + twenty =

6 Comments
 • Anders
  januar 25, 2013

  Smart idé. Man kunne også HELT undgå at miste sine nøgler og/eller sin smartphone med denne smarte gadget:

  http://www.macnyheder.com/iphone/med-denne-noglering-mister-du-aldrig-din-iphonesmartphone-eller-dine-nogler-mere.html

 • Hanni Hjortsbjerg
  januar 25, 2013

  Supersmart! Jeg forstår bare ikke, hvorfor finderen kan vælge ikke at ville kontaktes af ejeren. Så er man jo lige vidt. Og finderen kan da i stedet bare lukke sitet og beholde genstanden – hvorfor klikke i en firkant først? Medmindre man skriver: Ævbæv jeg har din tablet. Jeg siger bare ikke, hvor den er eller hvem jeg er.
  Og jep, Anders, det er sikkert smart – men så rider jeg lige min kæphest igen: Vi er altså nogle, der ikke har Iphone og heller ikke har intentioner om at få det. ;-) Go’ weekend til alle.

 • Anders2
  januar 26, 2013

  Det er tåbeligt i mine øjne. Under 10 procent ved hvad en QR kode er. Det letteste er nok at oprette et telefon nummer uden adressevisning og skrive på nøglerne. Det er gratis og meget let at kontakte :)

  • Pia
   januar 31, 2013

   Hvem har lige lyst til at sætte sit telefonnr på sine nøgler? Hvis man gerne vil invitere evt. tyve, kan man da næsten ligeså godt skrive sin adresse direkte på dem i stedet.

 • Jonas88
  januar 30, 2013

  Jeg synes faktisk det er ret genialt – så hvordan det virker hos en af mine venner. Kontaktsiden for nøglerne kom frem på telefonen på to sekunder med QR. Man kan vist også bruge ID nummer i stedet.

 • Mogens
  maj 23, 2020

  Hvorfor ikke bare en email adresse ?
  Den kan oprettes til formålet og tingens ejer kan være anonym.
  De fås gratis på nettet.