SÅDAN SMIDER DU GADGETSKRALD RIGTIGT UD

1 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Vi elsker gadgets og elektronik. Men hvad sker der når din trykknaptelefon eller gamle VHS maskine skal til de evige teknikmarker? Elektronista giver dig her en guide til hvordan du kommer af med (snøft) det udstyr som bare ikke kan mere.

elektronikaffald

 

Hvad snakker vi om?

Alt med ledning på eller ting, som er drevet af batterier eller solceller, fx computere, stavblendere, mikrobølgeovne, mobiltelefoner, opladere eller batteridrevet legetøj. Også køleskabe, komfurer og vaskemaskiner er elektronik.

Hvor skal du aflevere dit skrammel?

Stort elektronikaffald skal afleveres sammen med storskrald, men i en bunke for sig, eller i beholderen til elektronik for etageboliger. Elektronik kan også afleveres på genbrugsstationen. Villaer kan aflevere småt elektronik i den røde boks.

Hvad sker der med dit aflagte skrammel?

Det indsamlede elektronikaffald sendes til et demonteringsanlæg, hvor det bliver skilt ad. En stor del af det kasserede elektronikaffald kan genanvendes, især metaller som guld (din gamle Vertu?), kobber, jern og aluminium, men også sjældne jordarter bliver brugt igen. De dele af affaldet der er farligt for miljøet, sorteres fra til specialbehandling.

Ovenstående gælder Københavns Kommune. Læs mere på kk.dk/affald

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × 1 =

1 Comment
  • Claus Hansen
    juni 21, 2013

    Det er vildt hvad der bliver smidt ud efterhånden.