Sagde Obama virkelig det? Nej, og derfor skal du være skræmt

1 Min læsning

Du kan ikke regne med noget, du ser, læser eller hører på internettet. Der findes nu værktøjer, som kan få hvem som helst til at sige hvad som helst. Når debatten falder på, hvilket billede- og videomateriale man bør dele med sig selv via private kanaler på nettet, så handler det ofte om skræmmeforbud. Vi siger til de unge, at de ikke må dele nøgenbilleder. Men sagen er den, at det ikke betyder noget, hvad vi selv deler. Hvis nogen vil os ondt, kan de manipulere billeder og video, vi allerede har delt på sociale medier, og tillægge os både ord og handlinger. 

Så hvad betyder det for vores fremtidige liv på nettet? At vi skal være mere kildekritiske end nogenside før! At vi skal vænne os til altid at dobbelttjekke vigtigt indhold. At vi skal tænke os om, før vi er med til at sprede falske ting, som kan få konsekvenser for de involverede og for samfundet i det hele taget. 

Fremfor at skræmme skal vi oplyse. Sætte samtaler igang, som handler om tillid, og hvad der er det rigtige at gøre. Hvordan vi opfører os ansvarligt på nettet. Hvorfor det er et kæmpe overgreb at highjacke en andens digitale personlighed. 

Hvordan taler du med dit barn om den virkelighed?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 − 11 =

1 Comment
  • Dorthe
    april 27, 2018

    Hej, det kunne være interessant at høre, hvordan den video er lavet. Og hvordan man ved, at den er manipuleret? Hvad betyder det at den anden mand sidder og siger de ting som Obama siger? Kan man komme nærmere det?