SMS er ok, mens man spiser – Facebook er ikke…

2 Min læsning

Bordskikke har ændret sig meget, siden smartphones har erobret vores hverdag. Mange bruger mere tid i skærmen end på at kommunikere med de andre mennesker omkring spisebordet.

smartphones og spisning 1

I ”gamle” dage koncentrerede man sig om de mennesker, man var ude at spise eller drikke med – venner, kolleger, familie osv. Sådan er det ikke længere. I dag er mobiltelefonen centrum for næsten al kommunikation.

Jeg er sikker på, at mange af jer også har oplevet at hele familier være ude at spise, hvor alle medlemmer havde deres næser dybt begravede i smartphone skærme eller tablets.

Men tilsyneladende er der grænser for, hvad man ”kan” med sin mobil.

Ifølge en ny amerikansk analyse er det nemlig generelt accepteret at tage opkald eller svare sms, mens man sidder ved middagsbordet. Men tjekke sociale medier eller spille spil – det går ikke.

En af forskerne bag undersøgelsen, Carol Moser fra University of Michigan, fortæller:

”Resultaterne viser, at det ikke længere anses for generelt uhøfligt at bruge sin smarphone under en fælles middag eller frokost. Holdningerne er meget mere nuancerede.”

”En hurtig SMS eller et opkald fra chefen betragtes som ok. Til gengæld er det absolut ikke ok at se en person ved middagsbordet, som bruger sine fingre til at scrolle igennem sine Facebook opdateringer eller kommentere dem.”

Forskerne har også en forklaring på, hvor SMS ved middagsbordet er acceptabel, men sociale medier ikke:

Det tager ikke mange sekunder at smse eller tage en kort samtale på mobilen, mens det er mere tidskrævende at scrolle igennem Facebook, Twitter, Snapchat eller Instagram.

Den nye amerikanske analyse bygger på interviews med 1.163 mennesker i alderen otte til 88 år i en række engelsk-sprogede lande verden over.

Undersøgelsen viser i øvrigt, at de mest ivrige smartphone-brugere ved middagsbordet er unge i midten af 20’erne – ikke teenagere eller børn.

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 − one =

No Comments Yet.