Solceller på altanen
På det netop overståede klimatopmøde i Paris, det såkaldte COP 21, vedtog 195 FN-lande, at verdenstemperaturen frem til år 2100, ikke må stige med mere end to grader – og allerhelst kun halvanden. Det kræver en seriøs indsats i forhold til implementeringen af vedvarende energikilder.
Vedvarende energi til byboerne – hvordan?
I Danmark bor der samlet set ca. 5,6 millioner mennesker. Heraf er de 1,3 millioner, eller hvad der svarer til ca. 23 % af den samlede befolkning, bosat i de fire største byer: København, Århus, Aalborg og Odense. Med andre ord, er det altså næsten hver fjerde dansker, der bor i en af de større danske byer.
Det forklarer selvfølgelig den stadigt stigende boligmangel, men giver også udfordringer i forhold til klimaet. For hvordan får vi mest muligt ud af vedvarende energi, når nu det ikke er super belejligt, at opføre en vindmøllepark i Tivoli eller på Rådhuspladsen?
Svaret er indlysende – Solceller.
Solceller på altanen
Som byboer er altanen i mange tilfælde, dit eneste private udendørsareal. Hvis ikke du allerede har altan, men gerne vil have en, kan du finde rådgivning til etablering og opsætning her. Altanen er et oplagt sted, at montere solceller og på den måde bidrage til den grønne omstilling, uden at gå ned på gadgets og elektronisk grej. Du kan simpelthen bruge solcellerne til at oplade dine gadgets som mobiltelefon, iPad, laptops o. lign.
Det er smart, men det redder nok næppe hele verdenen, selvom det selvfølgelig er et lille skridt på vejen. Idéen om solceller på altaner er ikke noget nyt fænomen, og allerede i 2009 indgik en ejendomsforening i København en aftale med Altan.dk, om at foreningens fælles strømforbrug, skulle drives af solceller på ejendommens altaner. Og så begynder det efterhånden at ligne noget.
Med udviklingen taget i betragtning, er det ikke utopi at forestille sig, at etageejendomme i en meget nær fremtid, kan blive 100 % selvforsynende vha. solcellepaneler på altaner og facade.
Solceller, vind- og vandenergi
Solceller er ikke kun smart i forhold til folk, der bor i lejlighed. Helt almindelige parcelhusejere kan faktisk ofte producere al deres energi, udelukkende vha. vedvarende kilder. Haveejere kan med fordel installere jordvarmeanlæg samt solceller og nærmest være totalt selvforsynende af både varme og strøm.
Solceller er det nye (gamle) sort
Solceller har eksisteret i mange år, men i takt med at teknologien udvikles, bliver solcellerne mere og mere udbredte. Det er som om de har fået en renæssance, og nu bliver brugt næsten alle vegne. Eller hvad synes du? Solceller hot or not? Hvad tror du fremtiden bringer?
Helge Andersen, indehaver
januar 17, 2016Virksomhederne kan gå foran og samtidig give medarbejderne læ for sol, regn og sne. Solen betaler virksomhedens carporte tilbage på 10 år.
Se hvordan med denne timelapse fra Fredensborg kommunes rådhus, totalleverance fra SOLARPARK.DK
https://www.youtube.com/watch?v=uyVSrMAE_KU