Hvilket hoverboard skal du købe og går der ild i det?

3 Min læsning

Den hotteste julegave i år er et hoverboard- eller Segboard eller balance wheel, airboard eller hvad man nu ellers kan finde på at kalde den rullende gadget som via bittesmå bevægelser i fødderne kan bringe køreren fra A til B eller rundt om sig selv i cirkler. Jeg har allerede taget forskud på glæderne og købt et hoverboard i Kina. Det er godt nok billigere end i Danmark, men jeg vil lige anbefale at man overvejer det en ekstra gang. Lufthavnspersonalet kræver nemlig at man piller det meget store (og bombelignende) batteri ud inden security og slæber rundt på det i håndbagagen. Og flere luftfartselskaber vil simpelthen ikke have et hoverboard ombord.

Screen Shot 2015-12-21 at 13.20.24

Men har man et hoverboard er det nemt at få venner. Der er et eller andet enormt science fiction agtigt ved at se et menneske komme rullende helt ubesværet. Man får sådan lidt tanken, at i 2040 behøver vi ikke ben mere. En anden ting er, at man ser fuldstændig vanvittigt fjollet ud på et Segboard. Det værste man kan gøre er at tage sig selv meget seriøst i sådan en situation.

Frederik-Cilius-hoverboard
Her min kollega Frederik Cilius aka Kirsten Birgit SKH fra Den Korte Radioavis på Radio24syv

Hoverboards eller Swagways er børnenes favorit under juletræet. Det er et kæmpe juleønske, men ikke et af de helt billige. Som man kan se er vores hoverboard i en flot guldfarve. I Kina kostede det omkring 1000 kr. Herhjemme findes modellen til 3399 kr.  Der findes også billigere modeller og en dyrere med indbygget bluetooth højtaler. Min datter drøner rundt på sit hoverboard i stuen. Det tog hende ca. 4 minutter at blive helt komfortabel på det. For en voksen tager det måske 15 minutter, men så er det ellers også som at køre på cykel. Meget intuitivt.

Efterhånden som også politiet har fundet ud af at der er kommet nye rullende fartøjer på vejene måtte de tage en beslutning. Og det endte desværre med at vi nu ikke må køre på offentlig vej. Det er kun tilladt at bruge hoverboards på private områder eller på skaterbaner og lignende. Trafik- og Byggestyrelsen har dog igangsat en undersøgelse, der skal vurdere, om de nuværende regler er tidssvarende.

Men måske er det ikke en tur i trafikken man skal bekymre sig mest om. Der er nu flere historier om hoverboards som simpelthen bryder ud i brand. Det er primært de billigere modeller som Amazon derfor også har helt har trukket af markedet. Skal man være på den sikre side, bør man ikke lade boardet lade op uden opsyn, ikke have voldsomt brandbare ting i nærheden, ikke oplade lige efter kørsel, og ellers spørge efter den bedste kvalitet og sikkerhedsstempler som CE-mærket, når man køber. Mærket Swagway skulle eftersigende ikke have rapporteret om nogle problemer.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

sixteen + eighteen =

3 Comments
 • Jesper
  december 21, 2015

  Af ren nysgerrighed skriver du så hvis du bliver betalt for et indlæg. Altså hvis du får et produkt foræret for at skrive om det? Denne artikel virker lidt “købt” og meningsløs. Ren reklame og med link til produkt. Hmmmm.

 • Roberttamp
  december 24, 2015

  недавноприехала по вызову барышня легкого образа жизни. Заказал я ее по мобиле и во разговоре позвал, чтобы у нее эти вещи водились покрупнее. На другом стороне линии уверили, что именно подобная сейчас освободилась и готова доставить интим услуги по наилучшему разряду. едва только она прибыла, мы в ту же минуту принялись к делу. до определенного времени в некоторой степени было ничего, но когда я начал, извиняюсь, мять в свое наслаждение ее штучки, обнаружил, что на них находятся отталкивающие наобум рубцы. Ощущение имело до такой степени, что неподалеку герою фильма ужасов. Я, конечно, понимаю, чисто ради труда интим услуги, обиженные великолепными фигурами, делают для себя хирургическое вмешательство, но отчего у таких криворуких хирургов ? Видимо проститутки Москвы стараются на этом выгадывать.

 • Anne
  december 25, 2015

  Hej Christiane.

  Lykkedes det dig at få Segboardet med gennem airport security? For det er jo faktisk bare batteriet der gør at det er “farlig goods”.

  Læste du den historie på Facebook der florerede et kort øjeblik, med et Segboard der sprang i luften i Esbjerg. Det var jo det pureste opspind. Historien stammede fra USA – og ingen børn var kommet til skade.

  Nu har jeg set flere teenagere som har boardet – og de syntes det er pisse sjovt. Der bliver leget på gaden og i skolegården. Så det bringer ungerne sammen – og der bliver leget med alle børnene på gaden.

  Bliver interessant at se om trenden fortsætter :)

  God jul!