SOVER, SPISER OG TRÆNER DU RIGTIGT? FÅ SVARET FRA DIT ARMBÅND

3 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Sover du godt om natten? Hvor meget får du egentlig trænet? Mon ikke det ville være meget godt at vide mere om din egen krop? Et smart armbånd kunne blive din nye bedste ven.

Vi kender Jawbone fra deres bluetooth headsets og højtalere, og de har efter min mening noget tid været ret fremme på beatet. Nu har Jawbone så kastet sig ind i den voksende kropsmonitoreringstrend med armbåndet the UP.

Der dukker flere og flere apps, gadgets og sites op som er med til at måle os på alt fra vægt til træning, søvn og kalorieindtag. Man taler ofte om quantified self- altså det målbare menneske. Og der er noget som tyder på, at vi en en stræben efter større kropskontrol i højere og højere grad higer efter at få det hele ud i kurver og tal.

The UP armbåndet er altså et lille gummismykke til dit håndled. Herfra arbejder det sammen med en app, der lige nu kun kan downloades til iPhone. Via app’en kan du tage billeder af den mad du spiser, og du vil så ikke kun få overblik over kalorier men du vil også senere blive spurgt, hvordan du har det efter indtagelsen. Er du oppustet? Fuld af energi eller helt træt?

Jawbone armbåndet kan også tracke din søvn og dagens aktivitet. Det holder tæt øje med dine mindste bevægelser og kan dermed afgøre om du sover eller er vågen. Som med app’en Sleepcycle kan du sætte armbåndet til at vække dig, når din søvn er mest overfladisk i et tidsrum der passer dig. F.eks. mellem 7 og 7.30. Så tænder armbåndet selv for blid musik, og din opvågning bliver optimal.

The UP armbåndet holder også øje med hvor meget du rører dig. Kan din gåtur ned af strøget den dag du skulle skynde dig at nå forbi en butik inden lukketid måske karakteriseres som “frisk gang” og tælle med i fitnessregnskabet? Hvis du ikke selv er god til at huske at få dig rørt, kan du programmeret armbåndet til at minde dig om at lave strækøvelser eller et par mavebøjninger.

The UP app’en har selvfølgelig også sociale elementer, så du kan støtte dine venner, når de når deres mål og du kan selv blive motiveret, hvis du er ved at falde af på din plan om at bevæge dig mere. Det fungerer lidt som det community vi kender det fra den danske løbeapp Endomondo.

Jawbone UP kan bestilles via Jawbone.com og koster 99 euro. Levering midt i november.

Hvad tænker du om the UP armbåndet fra Jawbone? Vil du gerne have mere kontrol over dit eget helbred? Eller synes du mere det føles som overvågning? Lad os vide hvad du synes i kommentarfeltet herunder.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

17 − 10 =

5 Comments
 • Jenni
  november 7, 2011

  Jeg synes det lyder super fedt!

  Jeg vil nok mest kunne se fordelen, når jeg træner. Men det lyder da rigtig spændende, vil jeg indrømme.. men skal man give godt 700 kr. for et armbånd, skal det dælme også virke! =)

 • Pernille Tranberg
  november 10, 2011

  Det er naturligvis en go service. Men vi skal passe på. Hvem sidder på vores sunhedsdata fremover. Hvad vil de blive brugt til. Vil jeg en dag få en mail fra et forsikringsselskab der siger, at nu stiger min præmie altså for de kan se, at jeg ikke har trænet i fire måneder og at blodtrykket er steget – er jeg mon begyndt at ryge?
  Der kommer mange mange virkelig geniale services. Vi skal bare huske også at tænke på vores private oplysninger og prøve at holde lidt styr på dem.

 • Miamus
  november 12, 2011

  Tror ikke vi skal være så bekrymret for fremtiden og persondata Pernille – synes armbåndet er vildt sejt og vil skynde mig at skrive sådan et armbånd på ønskesedlen til jul…..

 • Rikke
  november 21, 2011

  Super fed idé. Helt klart et produkt som jeg ville købe – MEN jeg har android og har ingen planer om at skifte til Apple i de nærmeste fremtid.
  Hvis app’en var til Android ville jeg uden tvivl købe armbåndet – og måske endda et par ekstra til under juletræet :)

 • Peter
  november 24, 2011

  @Rikke

  Jawbone har annonceret at de er i færd med at udvikle en Android app også :)