5 TIPS TIL DIG DER GERNE VIL LAVE PENGE

3 Min læsning

Gad du egentlig godt vide mere om verdensøkonomiens udvikling, rigets tilstand og ikke mindst din egen økonomiske ditto? Elektronista har haft fat i investeringsrådgiver Bettina Larsson fra Bank of America Merrill Lynch og lokket hende til at dele 5. digitale tips til os der drømmer om at blive hobby moneymakers. 

Hører du til dem, der godt kan lide at følge med og gerne vil vide noget mere om investering, hvad enten det er fordi, du leger lidt med aktier derhjemme eller gerne vil vide, hvad det egentlig er, din bankrådgiver anbefaler, så kan du gøre en del for at holde dig orienteret og følge med. Uden at skulle pløje alverdens lyserøde erhvervssider igennem.

De fleste af os er investorer i større eller mindre grad. Næsten alle har en pensionsopsparing, og mange har måske også valgt et rentetilpasningslån til deres bolig. Nogle sparer op af deres husholdningsbudget og sætter overskuddet i aktier og obligationer for at få endnu flere penge mellem hænderne.

Alt sammen er med til at påvirke både den nuværende og fremtidige økonomi sammen med store begivenheder rundt omkring i verden, som gældskrise i Grækenland, tsunami i Japan, USA’s høje arbejdsløshed, osv. osv.

Her er fem tips til, hvordan du kan opgradere din viden.

1. Banker
På bankernes hjemmesider, f.eks. Danske Bank, Jyske Bank og Sydbank, kan du læse uddrag af deres analyser, og på den måde blive klogere på, hvilke aktier, der er gode at investere i. Du kan også gratis abonnere på analyser sendt direkte til din e-mail. Du kan for eksempel bede om at få en mail hver morgen med et resumé af gårsdagens marked, og hvad der ses frem til. Du kan sagtens abonnere på mange af kommentarerne og analyserne uden at være kunde i banken.

Tjek også www.ML.com, hvor du kan finde paneldiskussioner med specialister fra Merrill Lynch Global research.

2. Investeringsforeninger
Hvis du henvender dig til din lokale bank med et ønske om at få hjælp til dine investeringer, vil du oftest opleve at banken anbefaler investeringsforeninger, som de selv styrer, f.eks. Jyske Invest, Danske Invest eller Nordea Invest. Men der findes mange andre muligheder. Udvid din horisont eller opdater din viden fra Universitetet eller Handelshøjskolen på Pimco.com. På Pimco’s hjemmeside kan du i sektionen Education finde flere artikler om investering.

Tjek også www.blackrock.com. Her kan du også se og høre paneldiskussioner via Windows Media Player.

3. Nyheder
Tjek bloomberg.com og reuters.com for data og nyheder på børsmarkederne. Danske sider som Borsen.dk, Business.dk og www.epn.dk er også gode at følge med på, især hvis man søger oplysninger omkring danske virksomheder og det danske marked. På det internationale marked er der Cnbc.com, ft.com og wsj.com, hvor der er masser af mulighed for at se, hvordan de finansielle markeder udvikler sig.

4. Uafhængige
Den sidste side jeg vil nævne er morningstar.dk. Her kan du finde de investeringsfonde, der kan investeres i, du kan sammenligne afkast over en periode og se hvilke omkostninger, der er forbundet med at investere i fonden. Der kan være mange penge at spare, hvis du er bevist omkring det. Morningstar rater alle fonde med stjerner, og ligesom med madanmeldelser, er dem med flest stjerner, dem der klare sig bedst, altså giver det bedste afkast i forhold til deres risiko.

5. App’s
Du kan sagtens følge med, selv om du er på farten. De fleste af ovennævnte firmaer og virksomheder har gode apps, hvor du kan følge med  ‘on the go’, især Bloomberg og Cnbc har informative apps.

Også flere danske banker, bl.a. Jyske Bank, har lanceret mobilbank app, hvor du både kan følge med i dine konti og samtidig handle aktier og obligationer. Og så er Reuters New Pro faktisk kåret som en af de bedste gratis apps, der dækker nyheder.

Bettina Larsson er investeringsrådgiver hos amerikanske Bank of America Merrill Lynch, der er en af verdens største banker, og som har serviceret danske kunder siden 1982. Hun har de sidste 5 år været ansat i firmaets kontor i Luxembourg og arbejder dagligt med noget af verdens bedste makroanalyse (analyse af verdens økonomiske tilstand) og virksomhedsspecifik analyse.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nineteen + 1 =

No Comments Yet.