Spilanbefalinger: Her er de tre bedste spil, du kan købe lige nu!

5 Min læsning

af Mikkel Winther

Så blev det sommer! Men selvom solen skinner alt hvad den kan, skal du ikke snydes for de tre bedste spil her og nu. Så er der også lidt underholdning, når solen går ned.

wolfensteinfeature-760x431

2. Verdenskrig som du aldrig har oplevet den før

(Wolfenstein: The New Order fås til Xbox 360, Playstation 3, Playstation 4 og PC)

Wolfenstein er et af spilhistoriens største klenodier. Det er et legendarisk navn, der i 1992, med Wolfenstein 3D, lagde fundamentet for, hvad computerspil er og skabte grundlaget for det moderne actionspil.

Nu skriver vi 2014, og serien, der startede det hele, er endelig tilbage i spillet Wolfenstein: The New Order, der formår at smelte fortiden og nutiden sammen i en smuk forening.

Wolfenstein The New Order

Året er 1960. Tyskland har vundet krigen, og er nu den dominerende magtfaktor på verdensplan. Og ikke nok med det: Så har de også opfundet robotter.

Jep -robotter. Dette er nemlig alt andet end et realistisk krigsspil. Her er gigantiske robotter, supersoldater og action så voldsom, at selv Quntin Tarantino ville blive stolt.

For når du som den amerikanske krigshelt William Blazkowicz, skal samle en modstandsbevægelse, går det ikke stille af sig. Wolfenstein: The New Order er et actionspil, og det er stolt af det. Du kan altid holde to våben i dine hænder, uanset hvad type det er, og du er sjældent andet end en omvandrende dræbermaskine.

Det er voldsomt sjovt, især fordi skudduellerne har et voldsomt højt tempo, der gør det til en fryd at bevæge sig rundt med aftrækkeren i bund. Og Wolfenstein formår virkelig at gøre hver eneste skudveksling til en nervepirrende og intens oplevelse.

wolfenstein_the_new_order_big_by_digi_matrix-d77fzoq

Men der hvor Wolfenstein for alvor trækker trumfkortet er, når det træder et skridt tilbage fra blodbadet og fokuserer på konsekvensen af 10 års krig. Ikke bare på omgivelserne, men også på folkene, der udgør modstandsbevægelsen. Wolfenstein overrasker med nogle utroligt dybe personer. Selv hovedpersonen, der med sit firkantede ansigt og platte one-liners ligner en hvilken som helst actionhelt, har dybde som kun få personer i computerspil har.

RoW_Uboat

Har du nostalgi overfor de gamle Wolfenstein vil du finde en vidunderlig og trofast, moderne fortolkning af universet. Søger du også samtidig et spil, der er i stand til at springe fra overdådig action til alvorlige øjeblikke, er her et spil, der vil blive husket mange år frem.

Elektronista anbefaler til:
– Alle der elsker god action og sort humor

Din telefon er verdens farligste våben

(Watch Dogs fås til Xbox 360, Playstation 3, PC og Playstation 4)

ElektronistaForsideWatchDogs

I 2003 skete en systemfejl i New York Citys centralsystem for kontrol af elektriciteten. Det resulterede i et 48-timers blackout. Syv blev dræbt, og byen var i undtagelsestilstand. Alt var kaos, og alt var sat ud af spil fordi hele systemet var bundet op i et centralt computersystem.

Hvad nu hvis den magt var på din telefon?

Det spørgsmål stiller actionspillet Watch_Dogs, når du i rollen som Aiden Pearce får den unikke mulighed for at tage kontrol over en hel by. For i 2012 fik Chicago som en af de første byer i verden installeret et CityOS, som mere eller mindre gjorde det til en Smart-By. Alt lige fra lysreguleringen til vandforsyninger kunne styres centralt, og gøre livet nemmere for alle beboerne.

watch_dogs_ss9_99866

Men hvad sker der, når en mand gør en hel by til sit eget personlige våben i jagten på retfærdighed? Hacking er dit våben i Watch_Dogs, og din pistol er den absolut sidste udvej i et spil, hvor hele byen indordner sig efter dine behov, da du kan hacke alt, hvad der er omkring dig.

Er du på flugt fra ordensmagten, og har brug for lidt distance? Kør over en bro, og hack dig ind i systemet, så den hæver sig bag dig, og dermed gør det umuligt at forfølge dig. Byen er din, og du får brug for at tænke kreativt, når det gælder om at fælde Chicagos forbrydere.

Watch_Dogs er lige så meget solid action, som det er en tankeprovokerende hypotese om hvad der kunne ske, hvis nu nøglerne til systemet faktisk faldt i de forkerte hænder. Vil du have action med lidt større tanker end bare blod og vold, er her et spil du ikke skal gå glip af.

Elektronista anbefaler til:
– Dig der også er lidt bange for Facebook og Big Data

Til lands, til vands og på hovedet – Årets sjoveste bilspil

mariokart8b6slh

(Mario Kart 8 fås til Wii U)

Mario Kart er et af de spil, man altid kan hive frem og være sikret fantastisk underholdning. Dets unikke blanding af humor og tilgængelighed har gjort det til et spil, som alle kan lære på fem minutter og have timers sjov med.

Derfor er det en fornøjelse at se, at Mario Kart 8 til Wii U på ingen måder piller ved den geniale formel, som serien mere eller mindre har haft patent på i 20 år. Fra første øjeblik med Mario Kart 8 er det tydeligt, at dette spil kun har en ting på agendaen: At være sjovt. Både til vands, til lands og i luften.

I spillet kan du vælge mellem et hav af populærer Nintendo-karakterer. Alle lige fra verdenskendte Super Mario til den mere ukendte Shy Guy. Hvis du har spillet et Mariospil i løbet af de sidste 20 år, kan du med garanti genkende et par af ansigterne. Alle kommer til racerbanen med forskellige køretøjer, så hvis du er til fart, gælder det om at finde en med en motorcykel. Hvis du vil have godt vejgreb, skal du måske kigge efter en firehjulstrukket bil eller måske bare en god all-round go-kart.

Når løbet så går igang, gælder det ikke kun om at køre stærkt, det gælder også om at gøre det sværere for alle andre at overhale dig. For du har nemlig et enormt arsenal af våben til rådighed. Alt lige fra skildpaddeskjold til bananer og lyn kan du kaste efter dine modstandere for at sikre dig en plads blandt top tre. Men pas på! De andre kan også skyde efter dig, så nogle gange kan det betale sig at gemme lidt på et våben, indtil det bliver ekstra nødvendigt at komme foran.

Mario Kart 8 er både sjovt at spille alene og mod andre over internettet, men det stråler for alvor når familie eller venner samles foran fjernsynet. Det vil med garanti være et hit til enhver social begivenhed.

ivr0nzdl0x5g9

 

Hvad end man er til solo-ræs eller familiehygge foran fjernsynet er der rigeligt med underholdning at finde i dette sublime bud på årets familiespil.

Elektronista anbefaler til:
– Dig med hang til ufortyndet og useriøs morskab

Det var alt for denne måned. Hvilke spil skal du bruge sommeren på? Fortæl os om dine yndlingssommerspil, uanset om de er digitale eller ej. Har du et særligt spil, der altid hives frem i sommerferien?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 + 12 =

No Comments Yet.