SUSHI, MUSLINGER I SAKE OG ANDRE JAPANSKE LÆKKERIER

2 Min læsning

Af Sidsel Birkholm

Kampai! Madredaktøren skåler i Sake og anbefaler en dansk app med japanske opskrifter.

Jeg holder rigtigt meget af sushi, men har aldrig prøvet at lave det selv. Det skal der nu laves om på. Jeg fandt en lille Japansk Køkken app med opskrifter på sushi og andre skønne japanske retter. Denne app er ikke den største, men den er et rigitg godt udgangspunkt.

App’ en er delt op i kategorierne; forretter, pasta, ris og grøntsager, Kød, Fisk og æg, samt desserter, så det er let at få et overblik. Udover opskrifterne er der mulighed for at gemme sine favoritter.

I forretterne faldt jeg over den klassiske miso-suppe med tofu, fiskebouillon og miso, der er en gæret sojabønnepasta. En anden yderst appetitlig forret er muslinger med sake, den består blot af muslinger, sake og hakket purløg. Det er da nemt og lyder skønt!

Opskrifter på de velkendte sushi-retter nigiri, sashimi er der mange af og i den mere eksklusive genre er der også en opskrift på kobefondue, kan dog erstattes med andet kvalitetsoksekød. Desserterne er noget anderledes end i det europæiske køkken og byder bl.a. på Søde bønnepandekager og søde kartofler med karamel

Der er mange af retterne jeg er blevet meget inspireret af, der er til gengæld også  ingredienser, der ikke kan opdrives i et normalt supermarked, så allerførst må jeg ud i en japansk specialitetsforretning og tømme hylderne for dashi (fiskebouillon), wakemetang og mirin (sød sake)!

Læs og se mere på : http://www.dk.icookingapps.com/

App’en er udviklet af icookingapps og findes både til iPhone, Android og Nokia telefoner. Den koster 6 kr.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 − 5 =

No Comments Yet.