Tal i telefon gennem din finger

2 Min læsning

Sgnl er et smart nyt armbånd, der overfører samtale lyd via vores knogler. Resultatet vil nok vække vild opsigt, når du næste gang stikker pegefingeren i øret for at tale i mobil.

finger-i-oeret-7

Når man foretager et telefon opkald, tager de fleste i dag mobiltelefonen op til deres kind og begynder at tale.

Andre bruger stadig det klassiske telefonrør, eller de bruger et headsæt på kontoret, så de har begge hænder frie, mens de taler i telefon.

Endelig er de stadig forholdsvis få, der taler i telefon via deres smartwatch på armen. Det kræver dog i de fleste tilfælde, at man også har en smartphone lige i nærheden.

I fremtiden er det måske fingeren, vi bruger til at ringe med.

finger-telefon-5

Ikke til at dreje på nummerskiven eller indtaste telefon nummeret på en smartphone. Men til at tale og lytte igennem. Sådan helt bogstaveligt.

Det science fiction-agtige scenario er blevet virkelighed via det amerikanske firma Innomdle Lab, der netop har sendt deres revolutionerende Sgnl system til iværksætter portalen Kickstarter for at finde finansiering til en storproduktion og markedsføring af den ”talende og lyttende finger.”

Hemmeligheden i Sgnl finder man i et nyt armbånd, som har indbygget mikrofon, trådløst Bluetooth og en vibrator.

Sgnl erstatter traditionelle højttalere og forvandler lyd- og talesignalerne til vibrationer, der kan sendes via vores skelet og knogler. Det fænomen, der også kaldes for Body Conduction.

finger-telefon-3-ny

I praksis trykker man blot på en knap på Sgnl-armbåndet, når det tilkendegiver, at der er et indgående opkald.

Derefter lægger man typisk pegefingeren mod det ydre øre, og man vil kunne høre personen i den anden ende tale. Han eller hun hører dig via mikrofonen i Sgnl-armbåndet.

Innomdle Lab foreslår, at man bruger Sgnl sammen med et almindeligt armbåndsur, hvis urrem erstattes af den nye vibrator.

Uret behøver ikke at være et smartwatch. Det eneste, man skal huske, er at have en tændt smartphone på sig, hvor Sgnl-app’en er installeret.

Lydkvaliteten i fingeren er ikke til nydelse af musik i Hi-Fi kvalitet, sådan som man kender det fra gode hoved- eller øretelefoner. Men fingeren skal være fin nok til samtaler over mobiltelefonen.

Sgnl kan i øjeblikket forudbestilles til priser fra 99 USD – ca. 670 kroner – inkl. laderkabel og apps til Android og iPhone/iPad. Levering vil efter planen ske til februar næste år….

finger-telefon-6-1

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

No Comments Yet.