Techfestival i København – 5 ting du skal opleve

3 Min læsning

D. 5. – 9. september 2018 afholdes den internationale Techfestival i Danmark med et tætpakket og ambitiøst program med talere fra hele verden. Techfestivalens trækker 16.000 mennesker til og hoster 132 forskellige events, der alle har til formål, at belyse nuværende og fremtidige samspil og problematikker mellem mennesker og teknologi. Festivalen bliver afholdt i Kødbyen , København og består af foredrag, konferencer, workshops og kunstinstallationer. Elektronista highlighter her 5 events, der med garanti vil underholde og udfordre.

Billede fra sidste års techfestival, lånt fra techfestival.co

1. Protecting Digital Freedom and Rights to Privacy

Hvis vi sætter vores ret til privatliv og ytringsfrihed højt og forventer at have ret til disse fremtidigt, må vi kæmpe for dem nu. Det kan vi gøre ved at forsøge at påvirke politikerene ved at bruge teknologi til vores fordel eller ved at ændre vores adfærd som kunder eller almindelige borgere. Til dette event vil det blive diskuteret, hvad vi her og nu kan gøre med de evner og muligheder, vi har til rådighed til at bide skeer med magtfulde spillere som SoMe-giganter, regeringer og andre autoriteter. Vært på eventet er Niels Elgaard Larsen, Næstformand i ITPOL

Hvor: ABSALON CPH – A community House

Hvornår: Onsdag d. 5. september, 9-11

Find mere information her.

 

Billede fra sidste års techfestival, lånt fra techfestival.co

2. Playing with Blockchain

I de seneste år har du sikkert hørt om bitcoin, kryptovaluta og ikke mindst Blockchain, men hvis du stadig har svært ved at forstå, hvad det egentlig er, så er det dette event, du skal tage til. Her bliver begrebet grundigt forklaret, og dets fremtidige potentiale inden for andre områder end kun valuta, vil blive udforsket.

Talerene -eller underviserne om man vil, er alle eksperter inden for blockchain og medlemmer af sammenslutningen What The Block, der tilbyder workshops og har til formål at gøre blockchain “mere menneskeligt”.

Hvor: ABSALON CPH – A community House

Hvornår: Onsdag d. 5. september, 10-14

Find mere information her.

 

Billede lånt fra techfestival.co

3. Blurred Reality Summit

I dag lever vi en fysisk verden, som vi opfatter gennem vores sanser, og internettet er noget, vi har adgang til gennem skærme. Sådan vil det ikke altid være. I fremtiden vil internettet være et lag, der ligger hen over virkeligheden (som i eksempelvis Pokemon Go), så vi i stedet lever i en slags “sløret virkelighed”, vi kan hoppe ind og ud af. Dette event ønsker at undersøge, hvad denne “slørede virkelighed” (blurred reality) består af, og hvad den betyder for fremtiden. Hvordan vil vi fx gå på arbejde, tage en uddannelse eller se vores venner? Og hvad hvis dette kunstige virkelighedslag bliver manipuleret af andre? 

Hvor: Khora VR

Hvornår: Torsdag d. 6. september, 9-17:00

Find mere information her.

 

Billede lånt fra techfestival.co

4. Reprodutopia Summit

Hvordan vil vi bygge relationer, have sex og få børn i fremtiden? For 40 år siden blev den første IVF-baby (reagensglas-barn) født med en metode, der i dag er så almindelig, at vi ikke længere tænker over det. Den teknologiske udvikling er fortsat sidenhen, og vi er nu nået til et stadie, hvor vi kan lave kønsceller ud fra almindelige hudceller eller dyrke lammefostre i en kunstig livmoder. Next Nature Network, der hoster eventet, beskæftiger sig med den teknologi, der muliggør disse ting og giver her deres bud på, hvordan vores opfatelse af fx graviditet, køn og menneskelige natur vil ændre sig i takt med teknologien.

Hvor: Forsamlingshuset

Hvornår: Fredag d. 7. september, 9-16.30

Find mere information her.

 

Billede fra sidste års techfestival, lånt fra techfestival.co

5. Me and the Algorithmic ‘Other’

Alle sociale medier bruger algoritmer til at priortere, filtre og sortere i information, inden den når ud til os brugere. Hvad betyder det så for os, når disse algoritmer dagligt gennemskuer os og præsenterer os for bestemte informationer, uden vi rigtigt forstår hvorfor? Skal vi bare overgive os eller kan vi rent faktisk få noget meningsfuldt ud af algoritmerne, der dagligt påvirker os? Me and the Algoritmic “Other” er en workshop med kombineret hands-on-øvelser og abstrakt, filosofisk diskussion om de allestedsnærværende algoritmer på SoMe.

Hvor: Founders

Hvornår: Lørdag d. 8. september, 15-70.30

Find mere information her.

Læs også vores artikel med Techfaestivalens arrangementer for, og om børn, her.

 

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

11 + 19 =

1 Comment
  • Jonas
    september 20, 2018

    Et arrangement man klart bør afholde noget oftere!