Tidal musikstreaming- hvis du savner den gode lydkvalitet (og har pengene)

3 Min læsning

Musik som du aldrig har hørt det før! Nå jo det har du. Det er bare længe siden.

Selvom vi elsker den nemme adgang til hele verdens musik, så har kvaliteten af lyden taget et dyk med streamingtjenesterne. Det er ikke noget man rigtig tænker over i hverdagen, hvis man lytter til sin yndlingsplayliste på Spotify. Men sammenligner man med den høje kvalitet, så er det ret tydeligt at høre forskel.

Nu kommer der så en musiktjeneste som går direkte efter lydsnobberne. Den danske musiktjeneste WiMP lancerer den internationale version af selskabets HiFi-tjeneste, TIDAL, i Danmark. TIDAL skulle være den første globale musiktjeneste, som kombinerer HiFi-lydkvalitet, HD-musikvideoer og redaktionelt indhold. Det er det svenske selskab Aspiro som har udviklet WiMP/TIDAL.

Jeg fik muligheden for at teste tjenesten lidt før lanceringen og umiddelbart ligner den så mange andre streamingtjenester. Lækker sort baggrund, mulighed for oprettelse af playlister, sortering af albums ect. På forsiden er der forskellige redaktionelle anbefalinger. Belle og Sebastians yndlings indiehits, en playliste med Bob Marley i anledningen af hvad der ville have været hans 70 års fødselsdag. Søger man lidt rundt kan man virkelig se at TIDAL har gjort noget ud af det redaktionelle indhold. Der er masser af lister bygget ud fra forskellige temaer som party, workout, love, relax ect. Og så er der selvfølgelig et søgefelt gør det muligt at søge efter både kunstnere og numre. Jeg savnede dog bare et hurtigt overblik over kunstnerens albums og største hits, som jeg synes jeg får ret nemt på Spotify.

playlister-tidal

Jeg ser ikke umiddelbart noget socialt på tjenesten. Altså mulighed for at følge venners playlister som på Spotify.

På TIDAL platformen findes 25 mio sange i lossless lydkvalitet også kaldet FLAC (free lossless Audio Codec)- et lydkomprimeringsformat som ikke taber kvalitet som f.eks. MP3 filer. Den her kvalitet skal du også betale for. Prisen på et månedsabonnement for TIDAL er 199 kr. Det er 100 kr. mere end Spotify. Det er meget! Man skal virkelig ville den gode lyd og den redaktionelle service for at lange 1200 kr. mere ud om året.

Men jeg kan godt høre forskel. Det lyder virkelig godt! Jeg sammenligner med Spotify og lyden på TIDAL er simpelthen markant bedre. Men problemet er bare at musikken på TIDAL hele tiden går i stå. Jeg ved ikke om det er børnesygdomme inden launch eller et mere alvorligt problem. Men det er som om tjenesten ikke samler en buffer en bid ind som man kan trække på, hvis netværket er svingende. Jeg oplever aldrig noget lignende på Spotify. Og selvom god lyd er en luksus i hverdagen, så er det vigtigste at tjenesten virker. Og det oplever jeg desværre ikke at TIDAL gør lige nu. Men det kommer den forhåbentlig til.

Ud over sangene er der på TIDAL også 75.000 musikvideoer og en ”Concert Concierge”, hvor brugere får tilbud om at gå til koncerter anbefalet af den danske TIDAL-redaktion.  TIDAL er tilgængelig på iOS, Android, netværksafspillere og PC/MAC og streamer musik i fire gange så høj bitrate som konkurrerende tjenester.

Tjenesten findes i USA, Canada, Storbritannien, Irland, Holland, Belgien, Luxembourg og Finland – og nu også i Danmark, Estland, Frankrig, Grækenland, Italien, Cypern, Letland, Litauen, Malta, Norge, Portugal, Rumænien, Schweiz, Singapore, Slovakiet, Slovenien, Sverige, Sydafrika, Tjekkiet, Tyrkiet, Ungarn og Østrig. Læs mere på tidalhifi.com.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three × 5 =

No Comments Yet.