TIL DIN INDRE BARISTA

2 Min læsning

Af Sidsel Birkholm.

Faldt over denne app for nylig. Nu findes der jo ikke noget bedre end en god velskænket kop italiensk kaffe lavet på en rigtig espressomaskine. Er du så heldig at have en sådan eller måske din nabo så er denne app lige noget for dig.

Tag Barista app’en med under armen ud i køkkenet og øv dig på at lave kvalitetskaffe med det rette pres på kaffebønnerne, mælken varmet op til præcist 55 grader, så det ikke smager af brændt risengrød, og så videre.

App’en er nem at bruge. Der er opskrifter på forskellige typer kaffe fra caffé latte over ristretto til affogato. Affogato havde jeg aldrig selv hørt om før, og er vist nærmere end dessert end en kop kaffe. Hæld først lidt hasselnøddelikør i bunden af en stor kop eller et glas og læg deri en kugle rigtig god vanilleis tempereret fra køleskabet. Hæld dernæst en varm espresso hen over isen og spis. Det lyder fantastisk.

Udover opskrifter, er der også en video tutorial og en ordbog over espressobegreber. Er man derfor i tvivl kan man hurtigt få en definition eller se fremgangsmåden. En sidste smart feature er et indbygget link til kameraet , så du kan tage et billede af dine kaffekreationer, som derefter automatisk gemmes i kategoriserede gallerier, så du hele tiden kan se hvordan du bliver bedre til at lave en cappuccino med flot skum.

Barista er kåret som ugens app af Apple i marts 2009, og jeg må sige, at den er enkel, men yderst brugbar næste gang man er i nærheden af en espressomaskine.

Læs og se mere om app’en her.

App’en er udviklet af Glasshouse Apps er kun lavet til iPhone og iPad. Den kan downloades fra Apple App Store og koster 12 kr.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one × four =

No Comments Yet.