UGENS ELEKTRONISTA ER CLARA MAI KUNSTMANN

4 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Hun mener selv hun kunne blive bedre til at snigmyrde, og så synes hun Androidtelefoner ligner noget, der kunne sidde i et læderbælte på en håndværker. Clara Mai har sagt farvel til direktørjobbet på forlaget Aller for at holde gode ferier og dyrke digitale strategier på nye platforme. Mød en vaskeægte Elektronista.

Hvad er din yndlingsgadget lige nu? En af dem er den nye iPad 2. Det er min første iPad, og jeg kan allerede se, at jeg bruger den ganske konsekvent som min nye favorit overspringshandling. Især til onlineshopping, som lige pludselig er blevet meget nemmere.  Jeg er dog skuffet over, hvor mange dårlige og fejlbehæftede apps, der bliver lavet. Derudover er jeg dedikeret casual gamer, og det blev lige pludselig meget sjovere på iPad’en end på mobilen.

Min PS3 (Playstation 3 red.) kører hver dag – enten som bluray afspiller, eller fordi jeg spiller. Lige for øjeblikket – eller nærmere igen – er det”Assassins Creed: Brotherhood”, der primært sidder i afspilleren, og jeg irriteres stadig grænseløst over, hvor dårlig jeg åbenbart er til at snigmyrde, mens åben kamp er min store force.

Hvad ønsker du dig? Kort og godt, så glæder jeg mig bare til, at alle softwarebaserede og håndholdte produkter som mp3-afspillere, telefoner, Ipads, computere osv. ikke længere behøver at blive fremstillet af glas/plastic, så man kan tabe dem uden, at de går i stykker. Hvis man samtidig kunne sikre, at de var vandtætte, så ville alt være godt.

Hvad synes du nogen bør opfinde? Som dedikeret netshopper, så mangler jeg to ting; 1. En globalservice, der samler alle mine kvitteringer – også dem fra Føtex – garantibeviser og lign. De løsninger, der eksisterer i dag fungerer ikke godt nok. Jeg satser på, at Google snart tager sig sammen og leverer flere af den slags services, som også hænger sammen med, hvordan vi agerer i hverdagen og i købssituationer. 2. Bedre anbefalinger – uanset hvad jeg køber. Med de optimerede søgemuligheder, der eksisterer i dag, forstår jeg ikke, at der ikke er flere tværgående ”recommandation-services” især målrettet kvinder. Vi køber tøj, gadgets og bil i samme omgang, hvis vi kan slippe af sted med det, men i dag er disse services fokuseret kun på specifikke områder. Opsalgsmulighederne er grænseløse. Til gengæld er der flere glade bankrådgivere i verden.

I hvilke sammenhænge er gadgets og teknologi rigtig lækkert? Selv om jeg ikke er dedikeret Apple-fan generelt, så må jegbare indrømme, at deres designlinje betyder, at det er de produkter, jeg helst ville ha’. Design og udformning gør oplevelsen af at bruge en gadget minimum dobbelt så god.

Det er ikke uden grund, at kvinder bruger tusindvis af kroner på et par sko – det skal se godt ud, hvis det skal ”følges” ad med resten. De Android telefoner, der indtil videre er sendt på gaden, er teknisk set i top og kan sagtens konkurrere med iPhonen, men designmæssigt er der stadig meget tilbage at ønske. For mig ser de fleste af dem stadig ud, som om de skal/kan sidde i et lille læderetui i en håndværkers bælte.

Hvilket website vil du gerne anbefale til andre og hvorfor? Ebay er og bliver mit favoritsite, og der går ikke en dag, hvor jeg besøger sitet. I den helt anden ende tjekker jeg comedycentral.com ud hver dag. Primært for at se The Daily Show, men også fordi jeg altid falder over et eller andet, som får mig til at grine. Derudover så ved jeg godt, at Facebook får en masse klø for tiden, men personligt synes jeg, at brugen hele tiden ændrer sig, og jeg bruger det stadig dagligt. Efterhånden får jeg en ret stor del af mine nyheder og links til blogs på FB, og det er ofte nyheder, jeg ikke selv ville være faldet over.

Har du en favorit mobilapplikation lige nu? Fordi jeg spiller en del, så står ”Fruit Ninja” ret højt på min liste, men det spil, jeg bruger mest tid på – og irriteres mest over – er Smurf Village. Jeg har en lille konkurrence kørende med nogle venner, og hver dag når jeg logger på, håber jeg i mit stille sind, at der er sket en teknisk fejl, så min landsby er forsvundet. Det føles faktisk lidt, som om jeg skal passe på en Tamagotchi. Irriterende ja, men også hyggeligt, og jeg stopper nok ikke foreløbig.

Har du et teknologi tip til andre ? Applikationer, der hedder noget med ”Find my…” f.eks. iPhone og Car er ret anvendelige og gør bare mange ting nemmere, når man nu ikke kan huske, hvor man har parkeret bilen. Igen.

Følg Clara på Twitter @Claramai


15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one × four =

1 Comment
  • Elizabeth Moe
    maj 22, 2011

    Vittoria Agli Assassini, min med-snigmorder! Det er godt at finde andre, som værdsætter Ubisofts morderiske spil. Det handler blot om at træne og kaste sig nedover de stakkels italienske vagter, for at få lidt mere øvelse i den skjute klinges finurligheder.