UGENS ELEKTRONISTA ER TRINE-MARIA

4 Min læsning


Trine-Maria Kristensen

Trine- Maria Kristensen kender om nogen det sociale net- og det på den seje måde. Trine-Maria har i årevis været med til at guide virksomheder i de sociale medier først som partner i Social Square og nu som benhård solo-konsulent. Læs hvordan Trine-Maria undgår dårligt fjernsyn og hvilken blog der virkelig får hende til at grine.

Hvad er din yndlingsgadget lige nu: Jeg bruger min telefon, når jeg er på farten og som foredragsholder tilbringer jeg en del tid i tog. Jeg nyder, at jeg både kan høre musik, se video, checke mails, opdatere facebook, debattere med venner i grupper på LinkedIn og på Twitter og dele billeder med én og samme gadget.

Vores iPad er især skøn, når vi ikke skal i postkassen efter avisen om morgenen, når vi sidder og griner af YouTube videoer ved spisebordet, og når man skal læse en længere artikel eller en bog med iBooks. Og så er den smuk og let at bruge – også for børn – hvilket jo gør den endnu mere attraktiv.

YouSee-boksen er også fantastisk. Vi ser ganske enkelt ikke dårlig tv – og sidder ikke og zapper. Vi har optaget en masse episoder af yndligsserier, dokumentar-programmer, Daily Show osv. Og når det så er tv-tid, så ser vi noget vi gider. Man kan spole henover alle reklamerne i Luksusfælden og man kan pause når man skal tisse midt i en episode af Simpsons. SÅ praktisk!

Hvad ønsker du dig selv lige nu? Jeg vil rigtig gerne have en 11” Macbook Air fra Apple – jeg har altid været en hund efter bittesmå computere, der kan blive væk i en dametaske og som ikke kræver store overarme at slæbe rundt. Men en netbook har jeg aldrig været lun på – for jeg vil både have arbejdskraft OG mini-størrelse!

Hvad synes du der mangler? en vaskemaskine der også hang tøjet op, tog det ned, lagde det sammen og på plads! I det hele taget synes jeg godt husholdningsområdet kunne tåle en robotifisering 2.0. Lidt mere alvorligt ville det være rart med et socialt netværk som IKKE var kommercielt drevet, og hvor man ikke skulle sælge sine personlige informationer for at få adgang til sit eget netværk og hvor man ikke konstant skulle opveje fordelene (netværket) mod ulemperne (den totale mangel på kontrol med hvem der får adgang til ens oplysninger og til hvad). Jeg havde store forhåbninger da Diaspora blev lanceret – og jeg krydser fortsat fingre for en seriøs Facebook konkurrent med lidt mere ædle motiver.

Kan teknologi være lækkert? Min iPad SER jo bare lækker ud og jeg har endnu ikke set nogen der ikke bliver pænere af at bære rundt på sådan en. Derudover er det jo smart at vi kan spare papiret til et par ugentlige aviser og at vi kan læse morgenavisen UDEN først at skulle stå op og gå ud i postkassen. Alt hvad der gør livet lettere OG pynter, er jeg sådan set med på.

Hvilket website vil du gerne anbefale til andre og hvorfor? Jeg bruger altid TripAdvisor inden jeg rejser nogen steder. Det er et site hvor brugere anmelder hoteller – og de er ikke negative – de er bare ærlige – og billederne er ikke taget med vidvinkel og softtone-filter. Jeg forstår ikke folk der tør rejse nogen steder hen uden lige først at sikre sig at Tripadvisor er med dem. Trustpilot er en anden  favorit – her er masser af virksomheder anmeldt af kunder – og igen hvorfor ikke forsøge at gøre brug af andres erfaringer INDEN man vælger leverandør eller service. (www.trustpilot.com)

For tiden griner jeg  derudover meget af dagpengeland.dk – som varmt kan anbefales, hvis man trænger til en god omgang tragikomik.

Har du en favorit mobilapplikation lige nu? Jeg downloadet en app fra Endomondo som tracker min løberute, logger min tid og antal kilometer og lader mig dele resultaterne med venner på samme tjeneste på nettet. Vi har sågar sat en challenge op på Twitter så vi nu er en gruppe, der skubber til hinanden for at løbe så mange kilometer som muligt i 2011.

Til hverdag er jeg derudover meget begejstret for rejseplanen, for når man bor på landet er det helt uundværligt at kunne checke togtider og når togselskabet hedder DSB er det ret nødvendigt at kunne checke for uregelmæssigheder inden man går hjemmefra.

Har du et rigtig godt teknologitip du vil dele? Jeg har ofte brug for skærmdumps til undervisning eller præsentationer og har brug for lige at kunne foretage en hurtig beskæring eller billedbehandling – og til det formål bruger jeg et lille program fra Techsmith, som hedder SnagIt og det undrer mig altid at folk ikke kender/bruger det – for jeg synes det er fantastisk anvendeligt – sammenlignet med Photoshop eller andre mere komplekse billedbehandlingsprogrammer. Et andet godt tip er perfect tableplan – som gør det superlet at lave en bordplan – også når der er mange mennesker med til festen.

Du kan læse mere om Trine Maria på TrineMaria.dk Snyd heller ikke dig selv for fornøjelsen af at følge Trine-Maria på twitter @TrineMaria eller hovedetpabloggen hvor Trine-Maria blogger om sociale medier.

Hint… husk du kan skrive dig op til den ugentlige digitale trendopdatering fra Elektronista og samtidig altid deltage i lodtrækning om vores gadget goodiebags.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × four =

2 Comments
  • Christine
    februar 25, 2011

    Hvilken blog får hende til at grine? Har lige misset den og kan ikke lige umiddelbart finde info’en? Er det mig der er blind eller er det en svipser?

  • Christine
    februar 25, 2011

    Ah, det er måske dagpengeland.dk… I take it back!