Undersøgelse: Kvinder mere bevidste om it-sikkerhed end mænd

3 Min læsning

I en ny undersøgelse foretaget af Opinion Matters for Kaspersky punkteres myten om, at kvinder er mindre tech-savvy end mænd.

Den digitale verden er for alvor trådt ind over dørtærsklen i de danske hjem. Men der er i nogle kredse stadig en fordom der går på at kvinder er mindre interesserede i teknologi end mænd, og at voksne kvinder tænder på lyserøde mobiltelefoner og computere med sommerfugle.

Måske skyldes det, at forventningen i vores samfund almindeligvis har været, at mænd er de flittigste brugere og indehavere af smartphones, smarte gadgets og bærbare computere. Og at branchen selv har haft primært fokus på de mandlige forbrugere. Men antagelsen at kvinder synes teknologi er kedeligt, svært og uinteressant er helt forkert- også når det drejer sig om datasikkerhed og back-ups.

Deter ikke det billede, som en ny undersøgelse foretaget af Opinion Matters for Kaspersky tegner – der er nemlig flere grunde til atter at punktere myten om, at mænd er mere tech-savvy end kvinder.

Illustration: Kaspersky

Spørgsmålet, mange stiller, er om kvinder overhovedet interesserer sig for elektronik?

Og når det gælder elektronik er kvinder faktisk et overset marked. For undersøgelsen fra sikkerhedsfirmaet Kaspersky viser netop at flere kvinder end mænd ejer en smartphone og en bærbar. Så lad os lige oveni slå fast, at kvinder gerne vil have avancerede produkter, som gør en forskel i deres hverdag. De vil gerne have et lækkert design – og hellere unisex end feminint. Elektronista Media har undersøgt netop kvindernes forhold til teknologi og udgivet rapporten. “Når kvinder bruger teknologi- Fra nødvendigt og besværligt til sjovt og uundværligt”. 

Ok! Men bekymrer kvinder sig så overhovedet for deres digitale liv og handler de aktivt herefter? 

Generelt har undersøgelsen sat en streg under, at kvinder bare er mere bevidste om sikkerheden end mænd. Herunder om at miste personlige informationer og filer fra deres (ikke-så-lyserøde) devices. Kvinder vil også i højere grad gøre noget for at undgå at miste deres informationer, eller for at få stjålet information tilbage. 68% af kvinderne i alderen 16-24 år har derfor sørget for en backup mod kun 56% af mændene.

Men er der en særlig grund til, at kvinder så bekymrer sig mere end mænd?

Ja måske, for det viser sig, at kvinder er mere emotionelt knyttede til deres personlige billeder, konti og de informationer, som de opbevarer på deres smartphones, tablets eller computere. Altså bliver kvinder i højere grad end mænd rigtig trætte af det, hvis de mister deres personlige data. 

Og hvad siger en af af de tech-savvy kvinder så selv om emnet?

Kathrine Lauridsen fortæller i videoen herunder, hvilke tanker hun gør sig, når det handler om at beskytte sig mod digitale trusler. Hun lader sig også ‘hacke’ og rådgive af sikkerhedsekspert Leif Jensen fra Kaspersky. Hvordan forholder du dig til at beskytte dig selv? Er du sikker?

Artikelserien "Er du sikker?" er sponsoreret af Kaspersky

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × one =

No Comments Yet.