Ved du hvilken musik, der gør arbejdet til en leg?

2 Min læsning

af Mikkel Winther

En ny undersøgelse viser, at musik faktisk gør arbejdsdagen bedre. Men ved du hvilken musik, der er den rigtige til god arbejdsglæde?

Music

Hvis du sidder på et kontor og arbejder, så har du nok med alt sandsynlighed lidt musik i ørerne. For det har 61% af os ifølge en ny undersøgelse lavet af Spotify og Dr. Anne Hakke, global ekspert for musik på arbejdspladsen (@drahaake). For en tredjedel af os giver det følelsen af at være mere produktiv på arbejdet – hvilket også nedsætter stress og giver en større tilfredsstillelse af at gå på arbejde.

Så musik kan faktisk give mere arbejdsglæde, og ikke bare fred og ro (fra andre støjkilder, altså). Spørgsmålet er så bare, hvilken slags musik der er bedst at arbejde til?

Spotify_banner

I Spotifys undersøgelse er det de helt store navne, der topper listen: Adele, Arctic Monkeys og Mumford & Sons dominerer top tre, når det kommer til arbejdsmusik. Generelt for valget af musik, du skal høre, mens du arbejder, gælder det at finde noget, du kender godt i forvejen, så lyrikken ikke forstyrrer. Eller grav noget instrumentalmusik op, så du helt slipper for at falde i fælden med at lytte til teksten.

Musikken er ikke bare med til at gøre os mere produktive, men det gør det også nemmere at overleve de monotone og kedelige opgaver på arbejdet. Her kan musikken være med til at give et lille smil på læben.

Men hvilken musik er den rigtige til situationen? Dr. Haake har kreeret en lille playliste, så du nemt og hurtigt kan komme i gang med at gøre arbejdsdagen lidt bedre:

Og som en sjov lille krølle på halen, så afslører undersøgelsen også, at 10% har dømt deres arbejdskollega ud fra hvilken musiksmag de har (har du også det?).

Hvad er din yndlingsmusik på arbejdspladsen? Har du et særligt album eller en playliste, der er perfekt til en regnvejrsdag eller til at kickstarte weekenden? Del din arbejdsmusik med os i kommentarfeltet nedenfor!

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × 5 =

3 Comments
 • ChokoladeStine
  april 17, 2014

  Jeg kan simpelthen kun have klassisk instrumentalmusik i ørerne, når jeg sidder og arbejder. Ordene spænder ben for min tankerække, hvis jeg hører alm. popmusik på jobbet – også de velkendte numre.

 • Camilla Riis
  april 17, 2014

  Når jeg laver papirarbejde i vores firma hørte jeg i lang tid enten Eros Ramazotti eller Hush.
  De giver mig glad energi. For jeg HADER at sætte i bilagsorden.
  Nu hører jeg så også meget forskelligt fra playlister fra wimp. Men altid glad musik.
  Det gør nemlig ikke noget at man af og til bryder ud i sang.
  Behøver jeg at sige at jeg er alene påkontoret?!

 • Allan
  maj 26, 2014

  Den eneste playliste der skal til for at være produktiv. er #GUF..
  http://open.spotify.com/user/113302233/playlist/2bJWsnX4tyFCKszIK25Oga